Home Overige Manieren om je zwangere vrouw te ontlasten

Manieren om je zwangere vrouw te ontlasten

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
zwangere vrouw te ontlasten
BabyBaby

Een zwangerschap is een mooie tijd! In negen maanden tijd groeit er een volwaardig mensje in het lichaam van je vrouw. Maar het vergt ook veel energie. Haar lichaam verandert enorm en hormonen gieren door het lijf. Het kan zowel mentaal als fysiek erg uitdagend zijn. Het is dus ook een lastige tijd. Niets is dan fijner om de steun te hebben van jou, haar geliefde partner. En ook al kan je niet haar grote buik overnemen, er bestaan gelukkig allerlei manieren om het je hoog zwangere vrouw net wat makkelijker te maken. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet. Met deze informatie kan je de beste partner voor haar zijn!

Inhoudsopgave

1. Neem wat taken over

Over het algemeen hebben de meeste huishoudens wel een taakverdeling in het huis. De een maakt meer schoon, de ander kookt wat vaker. Zij regelt de financiële huishouding en jij verschoont de kattenbak. Het is heel logisch dat deze verdeling wat moeilijker aan te houden is. Sommige taken kan zij simpelweg niet meer uitvoeren. Een badkamer schoonmaken met een dikke buik is allesbehalve makkelijk. Neem dus was taken van haar over ook al ben je er niet heel goed in. En probeer dit te doen vanuit jezelf, zonder dat zij erom hoeft te vragen. Dit zal je zwangere vrouw echt enorm gewaardeerd worden.

zwangere vrouw te ontlasten

2. Maak contact met de baby

Je zult nooit weten hoe het is om een kind te dragen. Of je het nou jammer vindt of niet. Zij is letterlijk elk uur van de dag met de baby en voelt elke beweging. Dit zorgt voor een sterke band tussen hen. En jij staat een beetje aan de zijlijn. Hier kan jij natuurlijk ook niks aan doen. Dit is de natuur. Het is eenmaal hoe het werkt. Maar er zijn natuurlijk wel andere manieren om beter in contact te komen met je ongeboren baby. Want na een aantal weken krijgen baby’s ook de impulsen van buitenaf mee. Leg je hand op haar buik en wrijf er zachtjes over. Of doe dit als de baby aan het schoppen is. Ook kun je tegen de buik praten. Dit hoeft geen monoloog te worden, maar zeg eens ‘welterusten’ als je gaat slapen. Vanaf 23 weken kan een baby dit namelijk horen!

3. Doe de klusjes op tijd

Je vrouw ondergaat niet alleen een transformatie tijdens haar zwangerschap, vaak moeten er ook aanpassingen in het huis gedaan worden. Denk aan het schilderen van de kamer, het in elkaar zetten van de commode of het ophangen van leuke decoratie. Over het algemeen is een zwangere vrouw hier niet meer toe in staat. Doe dit dus voor haar! En doe dit op tijd. Op die manier levert het geen stress op voor je vrouw en is de kamer op tijd klaar voor de komst van jullie baby.

zwangere vrouw te ontlasten

4. Wees geduldig en accepteer de stemmingswisselingen

Huilen om een reclame op de televisie? Overal altijd te laat komen? Haar sleutels constant kwijtraken? Het kan allemaal! In de 9 maanden tijd gieren de hormonen door het lichaam van je zwangere vrouw. Hierdoor is ze het ene moment poeslief en het volgende moment erg gemeen. Laat je niet verleiden tot ruzie en probeer een moment van geduld te nemen. Hoe vervelend het ook kan zijn. Zij kan hier helaas niks aan doen. Misschien ook belangrijk om te weten: het is niets persoonlijks. Probeer het te accepteren en dus verder te gaan tot de orde van de dag.

5. Vergeet niets op het boodschappenlijstje

Zoals je misschien wel weet krijgen sommige zwangere vrouwen zin in de gekste ‘food cravings’. Dit is het sterke verlangen naar bepaalde eet- en drink producten. Ze kunnen dit vaak de hele dag eten en moeten het dus ook echt thuis hebben. Een bekend voorbeeld is augurken. Maar je vrouw kan ook ineens zin hebben in cola, terwijl ze dat voorheen nooit dronk. Haal deze producten dus op in de supermarkt en vergeet ze dus alsjeblieft niet. Haal gelijk ook wat extra. Liefde gaat door de maag!

6. Weet wat je vrouw mag eten

Om nog even in de wereld van voeding te blijven: wees op de hoogte van haar dieet. Zwangere vrouwen mogen bepaalde dingen namelijk niet meer eten en drinken. Zo mag ze geen rauw vlees, rauwe en gerookte vis of rauwe eieren eten. Maar wist je ook dat het wordt geadviseerd om geen taugé en andere rauwe kiemgroenten te eten? Ze moet haar dieet hoogstwaarschijnlijk dus aanpassen. Hoe fijn als jij hier ook op de hoogte van bent? En dat jullie hier dus samen op kunnen letten? Zo hoeft zij hier niet constant als enige rekening mee te houden en heeft ze jou als partner ter ondersteuning.

zwangere vrouw te ontlasten

7. Let op je lichaamshygiëne

Zorg ervoor dat je fris ruikt en schoon je bed in gaat. Het reukvermogen van je zwangere vrouw is namelijk enorm goed. Ze kan beter ruiken dan ooit. Het laatste waar ze op zit te wachten is een stinkende partner naast haar. Kom je net van de sportschool, maar heb je niet gedoucht? Doe dit thuis. Of heb je net even een vrijdagmiddag borrel gedaan met vrienden in het café? Wees zo lief om thuis nog even onder de douche te springen. Op die manier ga je fris en fruitig het bed in!

8. Blijf betrokken

Negen maanden is een lange tijd. Maar probeer zoveel mogelijk betrokken te blijven. Ga mee naar de wekelijkse afspraken bij de verloskundige. Wil je zwangere vrouw een zwangerschapscursus doen? Zeg ‘wat leuk’ en ga met haar mee. Heeft ze je een boek gegeven over vaders in spe? Doe je best en probeer af en toe wat te lezen en haar hierover te vertellen. Niets is zo vervelend om het idee te hebben dat je er alleen voor te staan. Wees betrokken en laat je partner zien dat je haar steunt. Het is een reis van jullie samen en niet van haar alleen.

Lees ook

1 comment

Zwangerschapsmythes ontkracht - Kleintjeopkomst.nl 30/10/2022 - 21:28

[…] jij je haar? Dan kun je dit gewoon blijven doen als je zwanger bent. De zwangerschapsmythe dat de chemische stoffen in haarverf je baby kunnen beschadigen is […]

Beantwoorden

Schrijf een reactie