Home Baby Besparen op speelgoed 

Besparen op speelgoed 

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
speelgoed mario
BabyBaby

Ieder kind is er gek op; speelgoed! Spelen met speelgoed is heel goed voor kinderen, het heeft een goede invloed op de ontwikkeling van kids. Het is goed voor de motoriek en het is belangrijk voor het sociaal worden. Kinderen spelen namelijk graag samen met speelgoed waardoor ze ook leren delen. De keerzijde van speelgoed is dat het behoorlijk aan de prijs is. Met name speelgoed van merken of van een goede kwaliteit kost veel geld. Niet iedereen kan en wil dat betalen, zeker omdat speelgoed ook nog eens leeftijdsgebonden in. Als je nu 20 Euro uitgeeft aan een blokkendoos waar kindjes van 1 jaar mee spelen heb je hier niets meer aan als je kind een jaartje ouder is omdat de uitdaging dan weg. Gelukkig zijn er diverse manieren om goedkoop aan je speelgoed te komen en hierdoor kan je behoorlijke bedragen besparen. 

Inhoudsopgave

Koop tweedehands speelgoed

De meest eenvoudige manier is om speelgoed niet nieuw maar tweedehands te kopen. Zeker omdat speelgoed leeftijdsgebonden is zal het niet heel snel slijten en kan daardoor nog prima een ronde mee bij een ander kindje. Het is overigens wel verstandig om tweedehands speelgoed te kopen dat goed schoon te maken is vanwege de hygiëne.  

Kringloopwinkel: In de kringloopwinkel is vaak veel speelgoed te vinden dat de vorige eigenaar goed genoeg vond om een ander blij mee te maken. Vrijwel alle kringloopwinkel hebben vervolgens ook nog zelf een kwaliteitscontrole waarbij ze kijken of het speelgoed er nog goed uitziet en nog goed werkt. Elektronisch speelgoed wordt getest en waar nodig vinden er kleine reparaties plaats. De prijzen zijn echt een schijntje ten opzichte van in de winkel. 

Social media: Iedere plaats heeft tegenwoordig zijn eigen verkoopgroepen op bijvoorbeeld Facebook. Hier kan je makkelijk je advertenties plaatsen met een goede foto erbij. Dit is daardoor ook de manier om op speelgoed te kunnen besparen. Het is namelijk zo dat er echt veel speelgoed op de social media wordt aangeboden zodat er altijd wel iets tussen zit wat goed bij je past en dat tegen kleine prijsjes. 

Rommelmarkt: Er zijn tegenwoordig helaas wat minder rommelmarkten dan een aantal jaar geleden. Dit komt mede door de alternatieven die zijn gekomen. Toch is het nog steeds een geweldige plek om tweedehands speelgoed te kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vrijmarkten met Koningsdag waar men massaal speelgoed verkoopt. Als je een beetje bijdehand bent kan je zelfs nog afdingen ook. 

Online: Online tweedehands speelgoed kopen is een beetje een breed begrip. We hebben hierboven de social media al besproken, maar wat dacht je bijvoorbeeld aan websites als Marktplaats en Tweedehands.net. Het aanbod aan speelgoed is groot op deze websites en het voordeel is dat je goed kunt zoeken tussen het aanbod. Het nadeel is dat er vaak sprake is van handelaren die nog steeds relatief hoge prijzen vragen voor de producten, je soms ver moeten rijden om je spullen op te halen of je het moet laten versturen omdat het te ver weg is. Dit kost extra geld. 

speelgoedhuis

Durf te vragen

Wanneer je niet veel geld te besteden hebt of je simpelweg niet veel geld aan bepaalde zaken wilt uitgeven kan het helemaal geen kwaad om erom te vragen. Als je bij vrienden of familie speelgoed ziet bij oudere kinderen waarvan je denkt dat het leuk is voor je eigen kids is het helemaal niet vreemd om te vragen of je het mag overnemen als hun kinderen er niet meer mee spelen. Het klinkt een beetje brutaal om te doen maar vaak vindt met het geen enkel probleem en is men ook wel trots als je hun producten zo mooi vindt dat je het zelf ook wilt hebben. Afhankelijk van het product kan je dit dan tegen een gering bedrag en soms zelfs gratis overnemen. 

Koop een goede kwaliteit speelgoed

Als je speelgoed koopt is het advies om altijd speelgoed van een goede kwaliteit te kopen. De simpele reden hiervan is dat de kwaliteit beter is en dat het daardoor langer meegaat. Op het moment dat je goedkoop speelgoed koopt gaat het veel sneller kapot dan goed speelgoed en zul je eerder nieuw speelgoed moeten kopen waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan dat je in eerste instantie meteen kwalitatief goed speelgoed gekocht zou hebben. Een ander belangrijk punt van kwalitatief goed speelgoed kopen is dat de restwaarde hoger is zodat je het beter kunt verkopen als er niet meer mee wordt gespeeld. 

speelgoed beren

Koop speelgoed in goedkope winkels

Wanneer je dan uiteindelijk in goed overleg met de kids besloten hebt welk speelgoed er moet komen is het belangrijk om te kijken waar je dit het goedkoopste kunt aanschaffen. De prijzen van hetzelfde speelgoed in verschillende winkels kunnen aanzienlijk verschillen. Via internet is het heel eenvoudig om verschillende speelgoedwinkels te vergelijken en ook met websites als Beslist.nl kan je een eenvoudige prijsvergelijking doen. Belangrijk is om de verzendkosten mee te tellen met de aanschaf van het product. Goedkoop Speelgoed.

Huur of leen speelgoed bij de speelotheek 

In veel plaatsen in Nederland zit tegenwoordig een speelotheek. Dit is eigenlijk niks anders dan een bibliotheek maar dan voor speelgoed. Je kunt hier binnenkomen om speelgoed uit te zoeken dat je vervolgens kunt lenen of huren. Het lenen of huren hangt een beetje af van het type lidmaatschap dat ze hanteren. In de speelotheek kan je speelgoed voor alle leeftijden en jongens en meisjes vinden dat je voor een bepaalde periode mee naar huis mag nemen zodat de kids hier lekker mee kunnen spelen. Op deze manier ben je altijd voorzien van nieuw speelgoed waar je kids heerlijk mee kunnen spelen. 

Lees ook

Schrijf een reactie