Home Peuter Leuke uitjes met peuters & kleuters

Leuke uitjes met peuters & kleuters

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
uitjes met peuters en kleuters
BabyBaby

Inhoudsopgave

Leuke uitjes met peuters & kleuters

Soms kan het best lastig zijn om te bedenken wat je met je kleintje kunt doen. Hier helpen we je graag bij en daarom hebben we een lijst opgesteld met leuke uitjes met peuters en kleuters. Zo vind je in dit artikel goedkope of gratis uitjes bij jou in de buurt, leuke uitjes voor peuters en kleuters wanneer het regent en hebben we vijf leuke uitjes per provincie uitgelicht. In totaal heb je de keuze uit meer dan 80 verschillende uitjes in Nederland.

Goedkope (of gratis) uitjes met peuters en kleuters bij jou in de buurt

goedkope uitjes met kind

#1 Naar het zwembad

Naar het zwembad met je kleintje is altijd een goed idee. Bijna alle peuters houden ervan om lekker te spetteren in zwembad. Bij de meeste zwembaden kun je op bepaalden momenten profiteren van voordelige prijzen of bieden speciale peuter zwemlessen aan. Dus neem de zwembandjes mee en geniet van een heerlijk middagje in het water.

met peuter naar zwembad

#2 (Natuur)speeltuin bezoeken

Is het buiten lekker weer? Dan is een bezoek aan een speeltuin altijd een succes onder peuters. Trek je peuter wat oude kleren aan en het speelplezier kan beginnen.

kleuter bij de speeltuin

#3 Auto’s en vrachtwagens spotten vanaf een viaduct

Veel peuters zijn gek op auto’s en vrachtwagens. Daarom is het spotten van auto’s en vrachtwagens vanaf een viaduct een leuk uitje om met je peuter te doen. En als jullie mazzel hebben wordt het zwaaien beloond met getoeter. Ook kun je er een spelletje van maken door je kind de kleuren van de auto’s te laten benoemen.

#4 Lekker lunchen op een peutervriendelijke locatie

Ook erg gezellig voor papa en mama is om samen met je kleintje te lunchen op een peutervriendelijke locatie. In tegenstelling tot een doorsnee restaurant, hoeft je peuter op zo’n locatie niet de hele tijd rustig te zijn en vermaakt hij of zij zich hier uitstekend.

uitje met peuters bij een restaurant

#5 Voorleesochtend in de bibliotheek

Regelmatig worden er in de meeste bibliotheken voorleesochtenden gehouden. En naast het feit dat dit erg leuk is, is het ook zeer leerzaam. Het voorlezen van je peuter helpt namelijk bij het ontdekken van nieuwe woorden. Daarnaast leert je peuter om goed te luisteren en zich te concentreren. Meestal kun je gratis deelnemen aan deze voorleesochtenden. Een voorleesochtend in de bibliotheek mag daarom volgens ons zeker niet ontbreken in de lijst met leukste uitjes met peuters.

voorleesochtend bij de bibliotheek

#6 Naar de kinderboerderij

Ook met een bezoek aan de kinderboerderij zit je vaak wel goed. Vrijwel overal is een kinderboerderij in de buurt, waar je kind zich lekker tussen de dieren kan vermaken. Daarnaast houden kinderboerderijen meerdere keren per jaar speciale activiteiten, zoals knutselmiddagen of lammetjesdagen.

uitje naar de kinderboerderij

#7 Een fietstocht maken

Lekker gezond in de natuur en helemaal gratis: een fietstocht maken. Je peuter zelf laten fietsen wordt lastig, maar ook achter op zitten bij mama of papa is natuurlijk ook erg leuk. Tijdens het fietsen is er vaak voldoende te bezichtigen. Ook kun je het fietsen afwisselen met een bezoek aan een speeltuin of lekker gezellig picknicken. Let er wel op dat je je peuter goed beschermt tegen de zon. Je kindje zal hier zeker van genieten en jij hebt je portie beweging gehad.

peuter met ouders fietsen

#8 Boodschappen op de markt doen

Boodschappen doen op markt is ook een leuk uitje om met je peuter of kleuter te doen. Vaak krijgt je kindje een plakje bij de kaasboer of een stukje fruit bij de groenteboer. Daarnaast is er voldoende te zien en te luisteren naar de roepende marktkooplui is ook erg leuk.

#9 Naar de open dag van de politie, brandweer of het ziekenhuis

Het bezoeken van de open dag van de politie, brandweer of het ziekenhuis mogen zeker niet ontbreken in deze lijst met uitjes met peuters en kleuters.

Kinderen zijn af en toe welkom bij een open dag van de brandweer, politie of het ziekenhuis. Zo mogen ze bij de brandweer in een echte brandweerauto zitten en zelfs een echt brandweerpak aantrekken. Ook bij de open dag van de politie is er genoeg te beleven. Zo mag je peuter in politieauto en de politiebus zitten, maar ook politiemotoren zijn hier te bezichtigen. In het ziekenhuis mag je peuter een eigen knuffel meenemen, die dan door een echte dokter zal worden onderzocht.

#10 Het bos in

We sluiten de top tien met de leukste uitjes met peuters en kleuters af met een wandeling door het bos. Vaak is er altijd wel een bos in de buurt. Dus trek de laarsjes maar aan en trek lekker de natuur in. Neem voor de zekerheid de kinderwagen mee, voor het geval de wandeling tot iets te zwaar wordt voor je kleintje.

mama met peuter in het bos

#11 Fruitplukken

Dit is een activiteit dat je vaak aan het einde van de zomer of in het begin van de herfst kunt doen. Bij veel boomgaarden kun je in deze periode appels, peren en ander fruit plukken. Meestal betaal je alleen maar voor het fruit.

#12 Schaatsen en sleeën

Lekker met je peuter of kleuter in de sneeuw spelen. Schaatsen en sleeën is een ontzettend leuke activiteit om te doen in de wintermaanden. Dit kun je natuurlijk op natuurijs doen, maar rond de feestdagen duiken er ook overal kunstijsbanen op. Vaak op pleintjes en bij restaurants, dus ideaal om daarna lekker iets warms te drinken of eten.

kind op de slee

#13 Bezoek een blotevoetenpad

Blotevoetenpaden kom je op steeds meer plekken in ons land tegen en mag zeker niet ontbreken in onze lijst met uitjes met peuters en kleuters. Zoals de naam al aangeeft, mag je tijdens een bezoek aan een blotevoetenpad buiten op je blote voeten lopen. Lekker door de modder lopen dus.

#14 Georganiseerde knutselmiddagen

Er worden op genoeg plekken regelmatig knutselmiddagen georganiseerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tuincentrums, buurtcentrums of op de peuterspeelzaal. Je peuter kan tijdens deze middagen met leeftijdgenoten de mooiste creaties maken.

#15 Tuincentrum bezoeken

Is je kleintje ook zo gek op dieren? Dan is een bezoek aan het tuincentrum een leuk uitje. Peuters en kleuters kunnen hier hun ogen uitkijken. Bezoek bijvoorbeeld honderden vissen, konijnen of cavia’s. Daarnaast is een bezoek aan het tuincentrum tijdens de feestdagen natuurlijk extra leuk. In deze periode is het tuincentrum vaak voorzien van verlichte huisje en dansende poppen. Reden genoeg dus om deze lijst met uitjes met peuters af te sluiten met een bezoek aan het tuincentrum.

uitjes met peuters en kleuters naar het tuincentrum

Leuke uitjes met peuters voor als het regent

Regent het buiten, maar wil je toch wat ondernemen met je kleintje. Gelukkig is er voldoende te doen en hebben we hieronder zeven uitjes met peuters voor als het regent op een rijtje gezet.

#1 Naar een museum

Naar een museum met je peuter of kleuter klinkt misschien een beetje saai, maar dat hoeft helemaal niet het gevallen te zien. Er zijn in Nederland genoeg leuke en leerzame musea te vinden. Verderop in dit artikel lichten we per provincie verschillende uitjes met peuters en kleuters toe. Hier komen ook meerdere musea in voor.

museum voor peuters en kleuters

#2 Naar het zwembad

In het begin in dit artikel gaven we al aan dat een bezoek aan het zwembad met je kleintje ontzettend leuk kan zijn. Houdt er wel rekening mee dat het op regenachtige dagen een stuk drukker kan zijn in het zwembad. Gelukkig gaan jullie geen baantjes zwemmen en is er in het peuterbad vaak voldoende plek. Wanneer je de drukte toch wilt vermijden is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te gaan of rond lunchtijd.

Hier kun je 600 zwembaden in Nederland vinden.

met peuter naar zwembad

#3 De bibliotheek bezoeken

Ook een bezoek aan de bibliotheek mag niet ontbreken in de lijst met leuke uitjes met peuters voor als het regent. Wanneer het slecht weer is, is dit het juiste moment om nieuwe boeken te halen. Vaak hebben bibliotheken voor de kleintjes ook een speelhoek of een leeshoek. Hier kunnen jullie je vast wel een uurtje vermaken.

voorleesochtend bij de bibliotheek

#4 Samen ergens gaan lunchen

Ga lekker ergens wat eten met je kleintje. Dit is een uitje wat ook voor de ouders erg leuk is. En wanneer je peuter niet de hele tijd stil kan blijven zitten, kunnen jullie ook een peutervriendelijke locatie uitzoeken. Hier kunnen jullie kindje naast het smikkelen zich ook vermaken tijdens het wachten.

uitje met peuters bij een restaurant

#5 Een binnenspeelplaats

Peuters en kleuters vinden het hier vaak geweldig, maar ouders zullen het eerder zien als een krijspaleis. Toch hebben de binnenspeelplaats opgenomen in de lijst met uitjes met peuters voor als het regent, omdat je je kindje er waarschijnlijk dol gelukkig mee maakt. Tip voor wanneer je het echt te druk vindt, er zijn ook kleinere binnenspeelplaatsen.

uitjes voor peuters en kleuters naar binnenspeelplaats

#6 Op bezoek bij opa & oma

Misschien wel het leukste uitje met je kindje voor als het regent: op bezoek gaan bij opa en oma. Hier maak je naast je peuter ook de opa en oma vast erg blij mee.

#7 Een theatershow voor peuters en kleuters

Op nummer zeven van de lijst met uitjes met peuters en kleuters voor als het regent staat een bezoek aan een theatershow. In Nederland zijn er verschillende theatervoorstellingen voor peuters en kleuters. Enkele leuke voorstellingen voor kinderen zijn Brandweerman Sam, Buurman en Buurman, Ernst, Bobbie en de rest, Dolfje Weerwolfje en Doornroosje.

De 5 leukste uitjes met peuters en kleuters per provincie

Hieronder vind je per provincie onze top vijf leukste uitjes uitgelicht.

Uitjes met peuters in Noord-Holland

Op zoek naar leuke uitjes met peuters in Noord-Holland? Dan heb je geluk, want we hebben hieronder enkele uitjes uitgelicht.

#1 Sprookjeswonderland

Op nummer één met de leukste uitjes met peuters in Noord-Holland staat voor ons Sprookjeswonderland. Natuurlijk ook erg leuk voor dreumesen en kleuters. Je vindt het Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Voor grote attracties ben je hier niet aan het juiste adres, maar je vindt hier wel een prachtig sprookjesbos en dat is natuurlijk voor peuters en kleuters een stuk leuker.

uitje met peuter naar sprookjeswonderland

#2 Vliegtuigen spotten op schiphol

Een ander leuk uitje is het spotten van vliegtuigen bij de luchthaven Schiphol. Je kunt kiezen om de vliegtuigen te bekijken van de spottersplaats of vanaf het terras. Wanneer jullie de luchthaven bezoeken, kunnen jullie op het terras een echt vliegtuig van binnen bekijken.

vliegtuig spotten op schiphol

#3 Amsterdamse Bos

Ook het Amsterdamse Bos mag niet ontbreken in onze lijst met de leukste uitjes met peuters in Noord-Holland. Je vindt hier ruim 200 kilometer aan wandel-, fiets en ruiterpaden. Deze paden doorkruisen meren, bossen en weilanden. Je kleintje zal zich waarschijnlijk wel vermaken op de geitenboerderij. Ook is het bos voorzien van meerdere kinderbadjes, het speeleiland de Grote Vijver, een kabouterpad en voor de oudere kinderen is er een klimpark. Na het spelen en wandelen is het tijd om wat lekkers te eten. Dit kan bij verschillende restaurants. Zo kun je heerlijke pannenkoeken eten bij boerderij Meerzicht en worden er jaarlijks ruim 200 evenementen georganiseerd. Genoeg redenen dus om deze activiteit op te nemen in onze lijst met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Noord-Holland.

met peuter naar amsterdamse bos

#4 Dierentuin Artis

Eén van de bekendste dierentuinen vind je in de hoofdstad van ons land. Artis bestaat als sinds 1838 en is gelegen in het centrum van Amsterdam. Tijdens het bezoek komen jij en je kleintje de mooiste dieren tegen. Daarnaast kunnen peuters en kleuters hier voldoende leren over de dieren. Hoewel Artis niet heel groot is, kun je hier met gemak enkele uur doorbrengen. Zo kijk je je ogen uit in het monumentale aquarium, het Apenhuis en het Vogelhuis.

dagje uit naar artis

#5 Speelbos Schoorlse Duinen

Toen ikzelf jonger was woonde we in de buurt van de Schoorlse Duinen en daardoor was ik hier bijna wekelijks te vinden. Hier vind je ook het Speelbos Zandspoor. Je peuter is nog te klein om te klauteren, maar kan zich hier wel vermaken in het zand.

Uitjes met peuters in Utrecht

Ook zijn er genoeg uitjes met peuters en kleuters in Utrecht te vinden. Eigenlijk teveel om op te noemen, maar wij hebben hieronder enkele leuke uitjes in Utrecht uitgelicht.

#1 Dierentuin Amersfoort

Met een bezoek aan het dierentuin zit je altijd goed. Daarom hebben we een bezoek aan Dierentuin Amersfoort als nummer één opgenomen in onze lijst met uitjes met peuters en kleuters in Utrecht. Het park bestaat ongeveer 70 jaar en biedt dagelijks meerdere verschillende feestjes aan. Zo kun je kleintje deelnemen aan een dinofeestje, olifantenfeestje, sportfeestje of andere soorten themafeestjes. Ook kunnen kinderen op pad gaan met de boswachter en op zoek gaan de schat.

Daarnaast wordt Dierentuin Amersfoort als het meest kindvriendelijke dierenpark van Nederland gezien. Jong tot oud kunnen zich hier prima vermaken.

dagje uit naar Dierentuin Amersfoort

#2 Nijntje Museum

We gaven eerder al aan dat er genoeg musea zijn waar je prima met je peuter of kleuter naar toe kunt gaan. Het Nijntje Museum is hier misschien wel het schoolvoorbeeld van. In tien ruimtes kunnen de kleintjes de wereld om zich heen ontdekken. Jullie beginnen de ontdekkingstocht in het huis van Nijntje. Ook komen onder andere het verkeersplein, de dierentuin, de dokter en het museum aan bod. In iedere ruimte kunnen de peuters en kleuters zich vermaken door het luisteren naar verhaaltjes, het spelen van spelletjes en het knutselen van mooie creaties. Genoeg redenen om het Nijntje Museum op te nemen in de lijst met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Utrecht.

#3 Verkeerstuin

In Amersfoort is de verkeerstuin gelegen en hier zijn kinderen van drie tot twaalf welkom om verkeerslessen te volgen en rond te rijden met skelters, de step, loopfietsjes of een van de andere vervoersmiddelen. Het park is zowel overdekt als buiten. In het park leren de kinderen spelenderwijs de verkeersregels te begrijpen en rekening te houden met andere kinderen. Ook is dit uitje ideaal geschikt voor een familiedag of kinderfeestje.

#4 Speelbos ’t Laer

Ga lekker de natuur in met je kleintje. Het Speelbos ’t Laer is gelegen in een groot bos van twee hectare. Je peuter is misschien nog wat te jong voor het speelbos, want het speelbos is gericht op kinderen vanaf vier jaar. De kinderen kunnen zich hier uren vermaken met zand, keien, water en door het beklimmen van bomen. Daarnaast zijn er genoeg zitbanken voor de ouders om toe te kijken.

#5 Spoorwegmuseum

We sluiten de lijst met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Utrecht af met het Spoorwegmuseum. Zoals we hierboven al aangeven zijn er te veel leuke uitjes voor kinderen in de provincie Utrecht om op te nemen, maar toch mocht een bezoek aan het Spoorwegmuseum volgens ons absoluut niet ontbreken. In het Spoorwegmuseum kun je allerlei soorten treinen bezichtigen. Daarnaast kunnen de oudere kinderen met behulp van een koptelefoon meer over de geschiedenis van de treinen leren. Ook beschikt het museum over een speeltuin waar je in een treintje doorheen kunt rijden. Dit is natuurlijk erg leuk voor peuters en kleuters. Ook worden er regelmatig voorstellingen gehouden voor zowel peuters, kleuters als oudere kinderen.

uitjes met peuters en kleuters naar spoorwegmuseum

Uitjes met peuters in Zuid-Holland

Wil je er op uit met je kleintje? Er zijn genoeg leuke uitjes met peuters en kleuters in Zuid-Holland te vinden. Wij hebben hieronder enkele op een rijtje gezet.

#1 Tuin van Floddertje

In het Annie M.G. Schmidtpark is de Tuin van Floddertje, een natuurspeeleiland gelegen. De Tuin van Floddertje bestaat uit drie verschillende delen, die met elkaar worden verbonden door een groot pad. Het eerst deel is voor kinderen van nul tot zes jaar en is in het zicht van de begeleiders. De andere twee delen zijn te bereiken door het beklimmen van de heuvels.

#2 Familiepark Drievliet

Het familiepark Drievliet is ideaal geschikt voor jonge pretparkbezoekers. Peuters en kleuters kunnen zich hier de hele dag vermaken. Zo zijn er genoeg draaimolens en glijbanen en voor de wat ouderen kinderen zijn er spannende achtbanen. Daarnaast heerst er in het park een gemoedelijke sfeer. Daarom verdiend het pretpark een plekje in deze lijst met uitjes met peuters en kleuters in Zuid-Holland.

dagje uit naar Familiepark Drievliet

#3 Kinderboekenmuseum

Waarschijnlijk is je peuter hier net iets te jong voor, maar voor de iets oudere kinderen is het Kinderboekenmuseum een leuk en leerzaam uitje. In het museum kom je meer te weten over de Nederlandse jeugdliteratuur. Zo vind je er onder andere handschriften van Annie M.G. Schmidt en het manuscript van Dik Trom.

Kinderboekenmuseum

#4 Madurodam

Laat je kind zich extra groot voelen in Madurodam. In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in kan zijn. Je peuter of kleuter kan in dit park ondervinden wat er allemaal te zien en te beleven is in ons land. Zo vind je er bijvoorbeeld de luchthaven Schiphol of kun je de haven van Rotterdam bezoeken.

Madurodam in zuid holland

#5 Kinderdijk

De Kinderdijk is zowel voor jong als oud een echte aanrader. Op de dijk kun je verschillende molens bekijken en het is zelfs toegevoegd in 1997 aan de UNESCO Werelderfgoed. Tegenwoordig zijn er maar liefst negentien molens te vinden. De bouw van molens begon ruim 300 jaar geleden rond 1740. De molens worden veel door internationale toeristen bezichtigd, maar is ook perfect om tijdens een fiets- of boottocht te bezoeken.

Kinderdijk molens dagje uit

Uitjes met peuters in Groningen

Ook in Groningen hoeven jij en je kleintje zich niet te vervelen. Er zijn genoeg leuke uitjes in deze provincie. Daarom hebben wij vijf uitjes met peuters en kleuters in Groningen op een rij gezet.

#1 Wonderland

Superleuk is Wonderland. Hier zijn tante Beppie de heks, Zwammer het paddenstoelen mannetje en Greurt de Groninger reus de hoofdpersonen. Jij krijgen een kijk in het leven van deze personages. Daarnaast wordt het park door meerdere dieren bewoond.

#2 Ballorig

Ballorig heeft locaties door het hele land en ook in Groningen kunnen kinderen van nul tot twaalf jaar zich hier vermaken. Ze kunnen hier klimmen, springen en glijden. Het speelparadijs is onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, dus je peuter of kleuter kan fijn tussen leeftijdsgenoten spelen.

Ballorig in groningen

#3 Museum Kinderwereld

Dit artikel staat vol met musea geschikt voor de allerjongste. Zoals de naam al verklapt is museum Kinderwereld ook geschikt voor peuters en kleuters. In het museum vind je de grootste collectie speelgoed. Om te bezichtigen, maar uiteraard ook om mee te spelen. Daarnaast is het voor de ouders ook een leuke belevenis. Het museum beschikt namelijk over nostalgisch speelgoed. Doordat het museum zowel voor de kleintjes als voor de ouders erg leuk is, hebben wij dit uitje opgenomen in de lijst met leuke uitjes met peuters en kleuters in Groningen.

dagje uit naar museum kinderwereld

#4 Legio Museum

In het Legio Museum ligt Lego centraal. Jong en oud zijn er bekend mee en in dit park kun je er naar kijken en mee spelen. Zo beschikt het museum over collecties van de beginjaren van het speelgoed, maar ook de nieuwste sets en series zijn er te vinden.

#5 Kabouterpad Lauwersoog

Op nummer vijf uit de lijst met uitgelichte uitjes met peuters en kleuters staat Kabouterpad Lauwersoog. Hier is genoeg te beleven. Zo kun je een kijkje nemen in de geheimen van de nacht en vogel je uit hoe trekvogels het Lauwersmeer als tussenstop gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes en bevind je je lekker in de natuur. Aan te raden dus voor jong en oud.

Uitjes met peuters in Friesland

Wil je een dagje met de kids op stap in Friesland? Er is genoeg dingen te beleven en daarom hebben wij vijf leuke uitjes met peuters en kleuters op een rij gezet.

#1 Aqua Zoo

In bijna elke top vijf per provincie vind je wel een dierentuin terug. Simpelweg omdat je hier bijna alle peuters en kleuters wel blij mee maakt. In Friesland is Aqua Zoo het park om te bezichtigen. In het park kunnen jullie maar liefst 88 diersoorten ontdekken. Dit doe je natuurlijk op je eigen tempo door een van de verschillende ontdekkingsroutes te bewandelen. Daarnaast is het dierenpark uiteraard voorzien van enkele eetgelegenheden.

dierentuin in Leeuwarden

#2 Speelparadijs Sanjesfertier

Houd je kleintje van dieren? Dan is er naast Aqua Zoo nog een park om te bezoeken. Het Speelparadijs Sanjesfertier is een speeltuin en dierentuin in één. Zo kunnen kinderen hier zich kostelijk vermaken in het speelparadijs of meer dan 40 diersoorten ontdekken.

#3 Landal Esonstad

Landal Esonstad is niet alleen een superleuk park om te overnachten, maar ook om er gezellig een dagje op uit te gaan. Peuters en kleuters zullen zich hier geen moment vervelen. Het park beschikt over een speelparadijs dat tegen betaling toegankelijk is. Het park is maar liefst 900m2 groot en is geschikt voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Daarnaast kun je het park ook verkennen met een bootje. Niet vreemd dus dat we dit park hebben opgenomen met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Friesland.

#4 Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân is al het zoveelste museum in dit artikel. Dit komt omdat er in Nederland zoveel leuke en leerzame musea voor peuters en kleuters bestaan. In het Natuurmuseum Fryslâ leren en ontdekken de kinderen op spelenderwijs nieuwe dingen. Dit wordt gedaan door proefjes, excursies en rondleidingen.

Natuurmuseum Fryslân

#5 Speelbos Joure

In dit overdekte speelparadijs kunnen kinderen van één tot twaalf jaren zich ideaal vermaken. Het speelparadijs is maar liefst 1500m2 groot en geschikt voor een dagje plezier. Daarnaast mag een lekker patatje natuurlijk niet ontbreken.

dagje uit met kinderen naar Speelbos Joure

Uitjes met peuters in Flevoland

Wat te doen met jonge kinderen in Flevoland? Genoeg! Wij hebben enkele activiteiten met peuters en kleuters uitgelicht.

#1 Almere Jungle; Dierenpark & Botanische tuin

Hierboven ben je een dierenpark al meerdere malen tegen gekomen en ook de Almere Jungle mag in dit artikel niet ontbreken. Mede doordat je in dit park een reis maakt door alle vijf de werelddelen. Ook mag je tijdens een bezoek aan het dierenpark zelf schildpadden voeren. Daarnaast steun je met je bezoek aan het park ook de opvang van de dieren.

kinderen in Almere Jungle

#2 Het pannenkoekhuis Smullen en Spelen

Met je peuter uit eten gaan kan soms een hele opgave zijn. Dit is bij het pannenkoekenhuis Smullen en Spelen niet het geval. Buiten het eten om kunnen de kinderen lekker buiten spelen en daarnaast genieten van een broodje of lekkere pannenkoeken.

pannenkoekhuis Smullen en Spelen

#3 Kabouterbos

In het Kabouterbos treed je in de wereld van de kabouters. In het kabouterbos is van alles te beleven en behoort volgens ons tot een van de leukste uitjes met peuters en kleuters in Flevoland. Zo kunnen kinderen zich hier vermaken in de ballenbak, leuke computerspelletjes spelen, luisteren naar de kabouterband en lekker in de buitenlucht spelen.

Kabouterbos in dronten

#4 Ontdekhoek

De Ontdekhoek is een grote werkplek waar kinderen tussen de vier en veertien jaar meer dan 30 proefjes kunnen doen. Vervelen zullen ze zich dus niet. Eén van de proefjes is bijvoorbeeld het maken van chips van aardappelen. De ontdekhoek is ook heel leuk voor kinderpartijtjes.

#5 Het Speelbos

We sluiten de top vijf lijst met uitjes met peuters en kleuters in Flevoland af met het Speelbos in Urk. Het Speelbos is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Zo bevat het Speelbos onder andere een recreatieplas, klimtoestellen, sloten en veel bomen om in te klimmen.

Uitjes met peuters in Drenthe

Ook in Drenthe zijn er genoeg daguitjes met peuters te bedenken. Daarom hebben wij vijf uitjes met peuters en kleuters in Drenthe uitgelicht.

#1 Plopsa Indoor Coevorden

In Plopsa Indoor Coevorden kunnen kinderen van maar liefst 25 attracties (in Studio 100-thema) genieten. Genoeg dus om een hele poos zoet mee te zijn. Zo kan er gedanst worden in de K3-disco, het bijwonen van de Bumba-show en het klimmen in de speelboom. Een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden mag dus zeker niet ontbreken in onze lijst met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Drenthe.

themapark Plopsa Indoor Coevorden

#2 Speelboerderij De Drentse Koe

De Speelboerderij De Drentse Koe beschikt over een buitenterrein en een verwarmde speelschuur. Daardoor is de speelboerderij ook in de wintermaanden erg leuk voor de kleintjes. Naast het bezoeken van boerderijdieren, vind je er ook speeltoestellen, springkussens, een bouwzolder en skelters.

De Drentse Koe Speelboerderij

#3 Kabouterland in Exloo

Ook Kabouterland in Exloo mag niet ontbreken in deze lijst met uitjes voor peuters en kleuters. Het is een kleinschalig park vol met kabouters, trollen, dieren en speeltuinen. Daarnaast is er voor de oudere kinderen klimmuren van verschillende niveaus.

#4 Hunebedcentrum in Borger

Het grootste hunebed van Nederland vind je in Borger. Deze zijn te bezichtigen in het Hunebedcentrum. Peuters zijn hier waarschijnlijk nog te jong voor, maar voor wat ouderen kinderen kan een bezoek leuk een zeer leerzaam zijn.

#5 Wildlands Adventure Zoo

De zoveelste dierentuin in deze lijst. Dit dierenpark is gelegen in Emmen en geeft een unieke belevenis met drie klimaatgebieden. Zo kunnen jullie dieren uit de jungle bekijken, maar zijn er ook genoeg dieren uit de zee te vinden. Daarnaast leren de kinderen tijdens een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo ook nog het een en ander over de dieren zelf.

Uitjes in Overijssel

Wil je een dagje weg met het gezin in Overijssel? Dan heb je geluk, want er zijn namelijk zoveel verschillende leuke uitjes te bedenken. Eigenlijk teveel om op te noemen en daardoor hebben wij onze top vijf uitgelicht.

#1 Varen door giethoorn

Varen door giethoorn is leuk voor jong en oud. Vaar door het pittoreske dorp en geniet van de mooie natuur. Tussendoor kun je lekker aanmeren bij één van de vele eetgelegenheden. Let er wel op dat het vaak ontzettend druk kan zijn, maar dit mag de pret niet drukken.

bootje huren in giethoorn

#2 Bengeltjes Speeldorp

Bengeltjes Speeldorp was vroeger een machinefabriek, maar is tegenwoordig een waar speelparadijs. Naar eigen zeggen zijn ze het grootste indoor-speeltuin van ons land en is het geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

#3 De Sallandse Heuvelrug

Hier kun je genieten van de mooie natuur. Op de heide kun je een leuke wandeling met het hele gezin maken. Voor de peuters en kleuters is er een wandelroute waar je eekhoorntjes kunt bekijken. Neem voor de zekerheid wel een kinderwagen mee, voor het geval de route net iets te zwaar voor je kleintje is.

#4 Speelbos bij Buitencentrum Nijverdal

Op de Sallandse Heuvelrug in het Buitencentrum Nijverdal vind je onder andere expositieruimte, plantarium en telescoop ruimte. Allemaal leuk natuurlijk, maar dat is niet de reden waarom we deze plek hebben opgenomen in onze lijst met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Overijssel. Dat komt namelijk door het naastgelegen speelbos. Hier kunnen kinderen van jong tot oud genieten en spelen in de natuur.

#5 Kinderboerderij Dondertman

Deze kinderboerderij is gelegen in Holten en wordt bewoond door een heleboel dieren. Zo kunnen de kinderen zich begeven tussen de kippen, varkens, geiten, konijnen, ezels, cavia’s en nog veel meer. Daarnaast worden er met regelmaat activiteiten voor de kleintjes georganiseerd. Hierbij kun je denken aan knutselmiddagen of het maken van huifkarritten.

Uitjes met peuters in Gelderland

#1 Juliana Toren

Juliana Toren behoort volgens ons tot de leukste uitjes met peuters in Gelderland. Je vindt er meer dan 60 leuke attracties, shows en evenementen. Voor kinderen van twee tot tien jaar biedt het park een onvergetelijk tijd. In het park is er van alles te beleven. Zo kun je de hoogte in met het reuzenrad of stap je op een paard in de Paardenbaan. Daarnaast kunnen kinderen hier ook kabouters zien in het Kabouterwonderland.

dagje uit met kinderen naar juliana toren

#2 Burger’s Zoo

En weer vind je in deze lijst met uitjes met peuters en kleuters een dierentuin. In Gelderland vind je Burger’s Zoo. Dit dierenpark is een leuk uitje voor het hele gezin en jong en oud kunnen zich hier vermaken. Daarnaast kunnen peuters en kleuters naast het bezoeken van de dieren, ook veel plezier beleven in de speeltuin en het indoorspeelparadijs.

dierentuin voor kinderen Burger’s Zoo

#3 Amusumentepark Tivoli

Een ander leuk uitje wat je met je peuter of kleuter kunt doen, is een bezoek te brengen aan amusumentenpark Tivoli. Het pretpark is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Je kindje kan zich hier onder andere vermaken in de binnenspeeltuin, het waterdorpje of de regenboogreis.

#4 Pretpark Jan Klaassen

Met een bezoek aan het pretpark Jan Klaassen zit je ook altijd goed. Dit amusementspark heeft het grootste poppentheather van ons land en is uiterst geschikt om je kleintje mee naar toe te nemen. Ze kunnen zich hier onder andere vermaken in de indoorspeeltuin, het buitenspeelpark, waterspeeltuin en nog veel meer. Ideaal dus voor dagje uit met de kids. Voor ons mag het pretpark Jan Klaassen daarom zeker niet ontbreken in de lijstjes met leuke uitjes met peuters en kleuters.

#5 De Zanding

Heb je geen zin in de drukte van de pretparken hierboven? Of ben je op zoek naar een uitje dat voor jou ook aangenaam is? Dan is een bezoek aan de Zanding zeker aan te raden. De Zanding grenst aan Het Nationale Park de Hoge Veluwe en is een mooi en rustgevend natuurgebied. Bewonder de prachtige natuur met je kleintje. Bekijk naast de verschillende bomen en planten, ook de dieren die in het natuurgebied leven. Daarnaast beschikt het gebied ook over een speelplaats en een meertje, waar kinderen zich prima kunnen vermaken.

Uitjes met peuters in Zeeland

#1 Pannenkoekfeest

Het pannenkoekfeest wordt eind juli op Walcheren gehouden en is ontzettend leuk voor peuters en kleuters. Voor slechts een paar euro mag je de feesttent betreden en onbeperkt pannenkoeken eten. De pannenkoeken zijn standaard met suiker belegd, maar als je wat meer wilt, moet je dit zelf meenemen. Daarnaast wordt tijdens dit evenementen verschillende spelletjes en activiteiten georganiseerd.

#2 Kinderboerderij Cantecleerhoeve

Een ander leuk uitje met peuters in Zeeland is een bezoek aan de Kinderboerderij Cantecleerhoeve. De boerderij bestaat uit een voor- en achterhuis. Voor de kleintjes is er op de zolder van het achterhuis een leerzame ruimte te vinden. Daarnaast vind je hier ook de hooizolder. Ook kunnen de kleintjes hier allemaal verschillende dieren bezichtigen. Zo is er een geitenhok, varkenshok en een kippenhok aanwezig. Ook beschikt de kinderboerderij over een leuke speeltuin.

Met peuter naar Kinderboerderij Cantecleerhoeve

#3 Het strand

De provincie Zeeland staat bekend om zijn mooie stranden. Dus waarom zou je hier niet een middagje met de kinderen er naar toe gaan. In tegenstellingen tot veel andere uitjes uit deze lijst, is een bezoek aan het strand ook voor de ouders erg leuk.

dagjes uit met peuters naar het strand

#4 Sloepje huren

Met lekker weer het water opgaan is absoluut geen straf. In Zeeland zijn er verschillende plekken waar je met het gezin een sloep kunt huren. Je hebt geen vaarbewijs nodig, want de bootjes gaan niet harder dan 20 km/uur. Voor een sloep voor vier of zes personen kun je verwachten dat de prijs op ongeveer 100 euro per dagdeel (ex. Benzine) ligt.

#5 Pannenkoek & Speelboerderij Molen de Jonge Johannes

We sluiten de lijst met uitjes met peuters en kleuters in Zeeland af met de Pannenkoek & Speelboerderij Molen de Jonge Johannes. En ook voor de ouders is het hier gemakkelijk vol te houden. Onder het genot van een drankje en een hapje geniet je hier van het mooie landschap. En de kinderen vermaken zich prima in de speeltuin. Ook is speelboerderij voorzien van midgetgolf en een kinderspeelhoek in het restaurant zelf.

Pannenkoek & Speelboerderij Molen de Jonge Johannes

Uitjes met peuters in Noord-Brabant

#1 Hoppies

Hoppies is een natuurspeeltuin in de buurt van Den Bosch. Het speelparadijs is een speeltuin met water, zand en groen als basis. Het is uiterst geschikt voor jong en oud en mag daarom niet ontbreken in onze lijst met de leukste uitjes met peuters en kleuters in Noord-Brabant.

#2 Dippiedoe

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is het grootste speelpark van Nederland. Dippiedoe is een familiepark gelegen in de buurt van Eindhoven en is superleuk als dagje uit met het hele gezin.

#3 Land van Jan Klaassen

In Gelderland vind je het pretpark Jan Klaassen en in Noord-Brabant vind je het Land van Jan Klaassen. Beide parken zijn uiterst geschikt voor jonge kinderen. In het Land van Jan Klaassen vind je zowel buiten als binnen vele speelgelegenheden. Doordat een gedeelte van het park ook overdekt is, is het Land van Jan Klaassen ook geschikt om in de wintermaanden of op regenachtige dagen door te brengen.

#4 Speeltuin Pukkemuk

Pukkemuk is een binnen- en buiten speeltuin voor peuters en kleuters en hier kunnen ze zich urenlang vermaken. Naast de speeltuin is er hier nog veel meer te beleven. Zo leven er meerdere dieren in het park en kun je ook een wandeling maken door het boerensprookjesbos. Zo kun je in het park onder andere geiten, paarden, varkens, schapen, konijnen, kippen en andere dieren bewonderen. De kinderen mogen zelfs een rondje rijden op de pony.

Speeltuin Pukkemuk

#5 Speelland Beekse Bergen

In het safaripark de Beekse Bergen vind je het gelijknamige speelland de Beekse Bergen. Hier kunnen kinderen van jong en oud zich kostelijk vermaken. Er worden verschillende shows gehouden en er zijn voldoende speeltoestellen te vinden.

Speelland Beekse Bergen

Uitjes met peuters in Limburg

#1 Mind Mystery

Misschien niet geschikt voor de allerkleinsten, maar de wat oudere kinderen zullen hun ogen uitkijken in het themapark. Alles staat namelijk in het teken van gezichtsbedrog. Ook voor papa en mama is dit een leuke belevenis.

#2 Gaia Zoo

In onze lijst met uitjes met peuters en kleuters ben je al heel wat dierenparken tegengekomen. Niet zo gek natuurlijk, want met een bezoekje aan een dierentuin zit je vaak wel goed. In de provincie Limburg vind je het dierenpark Gaia Zoo. Het dierenpark Gaia Zoo heeft meerdere prijzen gewonnen en is superleuk om met het hele gezin te bezoeken.

dierentuin in limburg Gaia Zoo

#3 Miljoenenlijn

Heb je geen zin om de hele dag door een pretpark of dierentuin te slenteren? Bezoek dan de Miljoenenlijn, één van de mooiste spoorlijn trajecten van ons land. Op het station Simpelveld stap je in een stoomtrein van meer dan 100 jaar oud en maak je een prachtige reis door Limburg.

Miljoenenlijn door limburg

#4 Speeltuin Klein Zwitserland

Op een zonnige dag is een bezoek aan de speeltuin Klein Zwitserland altijd een goed idee. Je vindt er glijbanen, schommels, een zwembad en nog veel meer. In de kindervakanties worden er ook leuke activiteiten georganiseerd. In deze speeltuin vermaakt je kleintje zich dus wel enkele uren.

#5 Sprookjesbos

We sluiten de lijst met uitjes met peuters en kleuters in Limburg af met het themapark Sprookjesbos. Het themapark is gelegen in Valkenburg en heeft voor kinderen van alle leeftijden genoeg te bieden. Voor de oudere kinderen zijn er stoere grote attracties, maar ook peuters kunnen zich goed vermaken in het sprookjesbos en meerdere speeltoestellen.

dagje uit naar Sprookjesbos valkenburg

Lees ook

Schrijf een reactie