Home Geboorte 6 Online websites om je geboortelijst aan te maken

6 Online websites om je geboortelijst aan te maken

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
Geboortelijst checklist
BabyBaby

Laten we eerlijk zijn: een baby krijgen is ontzettend duur. Niet enkel moet je een kinderkamer gaan inrichten, je moet ook een bedje kopen, nieuwe kleertjes kopen, jij zelf moet zwangerschapskleding hebben, speelgoed, teddyberen… noem maar op. Gelukkig hebben we een geboortelijst die ons hiermee helpt.

Wanneer je een baby krijgt is het dan ook erg interessant om een goede en volledige geboortelijst op te stellen. Op die manier ben je zeker dat je cadeautjes ontvangt die je nodig hebt. Zo ontvang je ook niet twee keer hetzelfde truitje of dezelfde schoentjes.

Je kan een geboortelijst makkelijk online registreren via een winkel of een gespecialiseerde website. Eventueel kan je zelfs een online spreadsheet maken waar vrienden en familie een overzicht vinden van cadeautjes die jij en je kleine spruit zeker nodig hebben.

Maar waar kan jij je geboortelijst nou best registreren en welke site is het handigst in jouw persoonlijke situatie? Wij bezorgen je hieronder een overzicht!

Inhoudsopgave

Pakske

Het geboortelijst platform van Pakske is een verademing voor wie een geboortelijst wil opstellen. Je kan eender wat toevoegen, van eender waar. En dat mag je letterlijk nemen: spulletjes van eender welke webshop of winkel, maar even goed reeds aangekochte tweedehandsspullen. Ook cadeaubonnen of giften als ‘kraamkost’ zijn perfect mogelijk. Als ouder heb je volledige vrijheid. Je kan kiezen of je voor een item graag schenkingen ontvangt (soort van crowdfunding zeg maar) of je da schenkers het item zelf laat aankopen. Het eerste is erg handig voor al die spullen die je zelf al wil aankopen vóór je kleine oogappel er is. In dat laatste geval kunnen ze iets meebrengen op baby bezoek. Pakske ziet er tenslotte erg goed uit en legt volledig de focus op geboortelijsten. Een aanrader!

Jegeboortelijst

Deze geboortelijst website is erg eenvoudig te gebruiken en te delen. Je kan jou en je kindje gratis op de website registreren en beginnen met het aanmaken en invullen van je geboortelijst. Eenmaal jij de geboortelijst hebt aangemaakt kan jij je lijst beheren en aanpassen door op de site in te loggen.

Om de lijst makkelijk te delen hoef jij je vrienden en familie enkel de lijstnaam en de lijstcode door te geven. Op die manier is jouw lijst altijd privaat en deel jij je lijst enkel met de mensen die jij wilt.

Een geboortelijst aanmaken op geboortelijst.be is erg makkelijk. Je klikt op de knop lijst aanmaken om zo aan je lijst te beginnen en daarna vul je jouw gegevens in en die van je kindje. Je moet ook je email adres ingeven en een nieuw wachtwoord kiezen. Klaar is kees!

Nu kan je beginnen met het maken en delen van jouw geboortelijst!

Kleinespruit

Ook kleinespruit.be is een erg goede website wanneer jij als kersverse of aanstaande moeder een geboortelijst wil aanmaken. Op kleinespruit.be kan jij gratis een geboortelijst aanmaken met cadeautjes uit winkels van over de hele wereld.

Daarnaast kan je op de website als moeder ook nog heel wat inspiratie opdoen over wat je nu wel en niet op je geboortelijst wilt, en vind je informatie over producten en merken.

Het leuke aan deze geboortelijst is dat je duurdere cadeaus kan opsplitsen. Zo kunnen twee, drie, of meer personen bijdragen aan een groter, duurder cadeau zoals een autozitje of een koets. Daarnaast zie je perfect hoeveel een bepaald product kost en bij welke online winkel het product te verkrijgen is.

Een nieuwe lijst aanmaken bij kleinespruit.be is erg simpel. Je klikt op nieuwe lijst maken waarna jij je gegevens moet ingeven. Vanaf hier kan jij beginnen aan het bij elkaar zoeken en uitbouwen van je geboortelijst.

Kadolog

Op Kadalog.com kan je makkelijk en snel een geboortelijst opstellen voor jouw kleine baby. De geboortelijst van Kadalog.com is er handig omdat je hier producten van een groot aantal verschillende winkels op kan verzamelen.

Een unieke functie van de geboortelijst op Kadalog.com is dat je ook contant geld direct op jouw rekening kan ontvangen. Op die manier kan jij zelf kiezen wat je koopt in het geval je niet kan kiezen.

Een lijst maken en je registreren op de website is erg makkelijk. Je geeft je gegevens in en start met het samenstellen van een lijst. Indien je niet goed weet wat toe te voegen kun je inspiratie opdoen bij de vele voorbeeldlijsten. Je kan iedere dag opvolgen welke cadeaus al weden aangekocht en hoeveel geld er op jouw rekening werd gestort.

Geboortelijst

Op deze online geboortelijst kun jij als aanstaande mama of papa makkelijk en snel een geboortelijst bij elkaar zoeken. Op deze website kan jij een eigen site maken voor jouw baby met meer informatie over je zwangerschap, hoe het allemaal vlot, en uiteindelijk ook meer informatie over je kleine spruit.

Op geboortelijst.be maak je snel een nieuwe geboortelijst aan met de cadeaus die jij wilt. Jouw vrienden en familie kunnen makkelijk zien welke cadeaus jullie handig vinden, en welke cadeaus jullie liever niet ontvangen of reeds hebben.

Het feit dat Geboortelijst.be een kleine website voor je baby aanbiedt betekent dat vrienden en familie op virtueel babybezoek kunnen komen. Dit is erg handig wanneer je niet alle foto’s van je kleine spruit op Facebook wil zetten, maar naaste vrienden en familie toch op de hoogte wil houden.

Badaboem

Op badaboem.be kan je een geboortelijst maken met cadeautjes van websites van over de hele wereld. Op die manier kan jij zelf kiezen wat je graag aan je geboortelijst toevoegt en houd jij vrienden en familie op de hoogte van wat je reeds hebt.

Een geboortelijst aanmaken op Badaboem is volledig gratis. Daarnaast krijg je een mooi overzicht van de beste deals die online te verkrijgen zijn. Zo weet je dat jouw vrienden en familie nooit te veel zullen betalen.

Omdat Badaboem webshops van over de hele wereld raadpleegt heb je een erg grote keuze uit babyartikelen en babyspullen.

Tips bij het aanmaken van een geboortelijst

Voor je een geboortelijst gaat aanmaken zijn er enkele dingen waar jij rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een combinatie van dure en goedkope spullen op te nemen in de geboortelijst. Niet iedereen heeft een groot budget. Dat wil echter niet zeggen dat men niet wil bijdragen aan een leuk cadeautje. Probeer de kostprijs van dure cadeaus eventueel te verdelen in 4 of 5 gelijke stukken of voeg wat goedkopere cadeautjes van onder de €20 toe.

Wees ook niet te ijverig! Hoewel het aanlokkelijk is om honderden spullen aan je geboortelijst toe te voegen ga je nooit alle 100 items cadeau krijgen. Kies 20 items uit die je het liefst zou willen ontvangen en focus je op deze 20 items. Heb je al 10 van de 20 cadeaus ontvangen? Dan kan je er 10 bij zoeken!

Wees ook altijd dankbaar – ook wanneer iemand iets heeft gekocht dat niet op de geboortelijst stond.

Lees ook

2 comments

HC 05/12/2021 - 12:36

Jammerlijk genoeg is Kleine spruit er eind dit jaar mee gestopt!

Beantwoorden
HC 05/12/2021 - 15:28

En zo blijkt hetzelfde voor jegeboortelijst.be
“Beste, wegens tijdsgebrek hebben we jammer genoeg moeten besluiten om jegeboortelijst.be stop te zetten. Bestaande lijsten blijven nog een tijd beschikbaar, nieuwe lijsten laten we daarom echter niet langer toe.”

Beantwoorden

Schrijf een reactie