Home Geboorte 6 Handige tips voor nieuwe ouders

6 Handige tips voor nieuwe ouders

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
6 Handige tips voor nieuwe ouders
BabyBaby

Je bent net bevallen en dan is de volgende uitdaging er al. Je moet natuurlijk ook zorgen voor een baby en dat is niet niks. Het is een enorme uitdaging, zorgen voor zo een klein lief kindje. Waarschijnlijk heb je 9 maanden gefantaseerd over hoe je leven er uit ging zien. En nu dat het zover is, denk je hoe ga ik dit allemaal reden? Een baby handleiding krijg je er niet bij. Ja we weten allemaal dat baby’s moeten eten slapen en verschoond moeten worden. Maar het verzorgen van een baby, dat is echt een fulltimebaan! Wij geven jullie 6 tips om de eerste weken als nieuwe ouders makkelijk door te komen!

Inhoudsopgave

Slaap is je beste vriend

Slapen wanneer de baby slaapt wordt er vaak gezegd, maar wij weten ook dat dit helemaal niet zo makkelijk is als dat er gezegd wordt. Toch is het wel belangrijk om die paar uurtjes te pakken, elk uurtje is er namelijk 1. Ook al wil je heel graag je huishouden weer helemaal op orde maken of even genieten van die serie, dat kan later ook en kan allemaal wachten. Wanneer je een slaapgebrek hebt kan dit je echt opbreken en dan ben je een stuk verder van huis. Wanneer er dus mensen zijn die hulp aanbieden, is er 1 gouden tip: Accepteer deze hulp! Los elkaar als partner zijnde af of laat je kleintje een nachtje bij opa en oma, wedden dat die het geweldig vinden? En jij kan even een nacht goed bij tanken. Geloof ons, daarna kan je er weer beter tegen aan!

Eerste woordjes stimuleren bij je baby

Verwacht niet te veel

Terwijl je zwanger was, droomde je waarschijnlijk dagelijks van een heerlijke baby op je borst, urenlang naar je baby staren en alleen maar genieten. Oké, we raden aan: zet dit beeld uit je hoofd het gaat waarschijnlijk heel anders lopen als dat je in eerste instantie dacht. Een baby is echt non-stop werken. Je moet altijd zorgen dat je klaar staat. Voorkom dus een telleurstelling en verlaag je verwachtingen. Genieten ga je echt wel doen hoor, absoluut! Maar het is soms ook echt even bikkelen.

Het is geen wedstrijd

Dit begint al vroeg en leer het ook maar vroeg! Het ouderschap is echt geen wedstijd. De perfecte vader of moeder bestaat niet. Ook is er geen perfecte manier om te zorgen voor je kindje. Wanneer je, je best doet, doe je namelijk al meer dan genoeg. Je gaat vanaf je zwangerschap waarschijnlijk al horen dat de bevalling van een ander veel heftiger was, de bevalling extremer en hun kindje sliep al na 2 dagen door. Elk kind is uniek en elke moeder ook! Een hele belangrijke les.

Verwacht het onverwachte

Zorg dat je altijd voorbereid bent. En met voorbereid bedoelen we een enorme poepluier net op het moment wanneer je even snel naar de winkel bent met je baby. Maar ook dat die mooie nieuwe jurk helemaal niet handig is wanneer je borstvoeding geeft. Straks zit je in een leuk restaurantje met een hele hongerige vooral huilende baby. Ook even snel de deur even uitgaat niet altijd heel handig. Wanneer je hierop voorbereid bent, kan het mis gaan maar daar ben je dan op voorbereid.

Alles over cafeïne en zwangerschap

Je baby is niet zo breekbaar als je denkt

Dat wiebelige hoofdje, die armpjes en beentjes.  Veel ouders doen super voorzichtig met hun pasgeboren kleintje. Je moet natuurlijk wel voorzichtig zijn met je kleintje, maar een baby is niet zo breekbaar als dat je denkt. Dat kleine mensje is namelijk best veerkrachtig. Als ouders zijnde zul je ook wel vaker zorgen maken en eigenlijk hoort dat ook een beetje bij het ouderschap. Maar we raden je aan, wees niet te bang bij het doen van de dagelijkse dingen zoals verschonen en aankleden, Je doet je kleine wezentje namelijk echt niet zo snel pijn.

Vertrouw op je gevoel

Vertrouw altijd op je eigen gevoel! Jij kent je kindje namelijk het best. Ook weet jij het beste wat je kleintje nodig heeft. Natuurlijk zijn adviezen altijd welkom, maar gebruik die adviezen als een richtlijn en zeker niet als een regel. Vertrouw dus altijd op je gevoel, ook als je gevoel zegt dat er iets niet goed is, want ook dan klopt dit gevoel 9 van de 10 keer. En geniet vooral! Een kleintje hebben is soms moeilijk maar het is en blijft een wonder!

Lees ook

Schrijf een reactie