Home Baby De beste zonnebrandcrème voor je baby

De beste zonnebrandcrème voor je baby

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
zonnebrandcrème voor baby
BabyBaby

De babyhuid is heel erg gevoelig voor de zon. Ga je er eens lekker een dagje op uit met je baby? Op zonnige dagen is het extra belangrijk dat je zijn of haar huid optimaal beschermd met een goede baby zonnebrandcrème. In dit artikel gaan we dieper in op de beste zonnebrandcrèmes voor baby’s. Wij kwamen erachter dat veel ouders vragen hebben over welke crème ze moeten kopen voor hun baby.

Naast dat wij op deze pagina de meest geschikte zonnebrandcrèmes voor baby’s met jou bespreken, geven we nog een aantal handige tips waarmee je jouw baby kan beschermen tegen de schadelijke invloeden van Uv-straling. Ook delen we praktische tips over hoe je zonnebrand het beste kan gebruiken.

Inhoudsopgave

Welke baby zonnebrand je niet moet kopen

Wat in ieder geval belangrijk is om op te letten wanneer je baby zonnebrand koopt, is dat de crème over een hoge SPF beschikt. SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’. Des te hoger de SPF is, des te beter. Ook moet deze niet plakken, het liefst parfumvrij zijn én ook heel belangrijk: geschikt zijn voor de gevoelige huid van baby’s. Lang niet alle smeersels zijn namelijk geschikt voor de kwetsbare babyhuid.

Wij hebben onderzocht welke zonnebrandcrème voldoet aan bovenstaande normen en daar zijn drie crèmes uitgekomen die wij verderop deze pagina met jou delen. Maar voordat wij vertellen welke crèmes bij ons als beste uit de test kwamen, eerst even wat praktische informatie over het gebruik van zonnebrand voor kleine kinderen.

Gebruik van zonnebrandcrème bij je baby

  • Belangrijk is het dat de zonnebrandcrème de tijd krijgt om in te trekken. Je kunt je baby het beste een uur voor tijd goed insmeren voordat je op pad gaat op een zonnige dag.
  • Extra kwetsbare gebieden zijn de oortjes, de neus maar vergeet ook vooral niet om de handen en voeten goed in te smeren.
  • Smeer de crème altijd royaal op de huid. Liever teveel zonnebrandcrème dan te weinig.
  • Herhaal het insmeren na elke 2 uur.
  • Smeer de babyhuid direct in nadat je baby heeft gezwommen

Voor de extra gevoelige babyhuid: La Roche-Posay

ZONNEBRANDCRÈME VOOR KINDEREN

Heeft je baby last van eczeem of een droge huid? Zonlicht is gezond. Onder invloed van zonlicht maakt de babyhuid vitamine D aan. Maar een onbeschermde babyhuid is vragen om problemen. Regelmatig het babyhuidje insmeren met een goede babyzonnebrand is belangrijk. Speciaal voor baby’s met eczeem of een droge huid kunnen we jou aanbevelen La Roche-Posay. De crème werkt hydraterend en biedt veel bescherming tegen de zon. Bovendien is de zonnebrandcrème vrij van parfums.

Voor de gevoelige babyhuid: SUN Baby Protect & Care van Nivea

Eén van de betere zonnebrandcrèmes voor kleine kinderen en baby’s is de Nivea SUN Baby Protect & Care . Nivea heeft de crème speciaal ontwikkelt voor de gevoeliger babyhuid. Ook deze zonnecrème is weer parfumvrij.

Zonnebrandcrème zonder parabenen: Naïf zonnebrand

Naïf Zonnebrand Baby & Kids SPF30

Een natuurlijke zonnebrandcrème voor baby’s is de Naïf zonnebrand Je bent zeker niet naïef als je deze crème koopt. Want hij komt als één van de betere uit de test. Omdat de zonnebrand crème geheel vrij is van parabenen weet je zeker dat je niets verkeerds opsmeert. De zonnebrandcrème is compleet opgebouwd uit 100% natuurlijke ingrediënten. Zo bevat het o.a. Zinkoxide wat de kwetsbare en gevoelige babyhuid optimaal beschermd tegen straling. Ook heeft Naïf gekozen voor jojobaolie als ingrediënt waardoor de huid gevoed wordt en niet uitdroogt.

Aftersun

Aftersun voor je baby gebruiken is zeker aan te raden. Wij raden jou de speciale aftersun van Zwitsal voor baby’s aan. Je dient dan wel een pakketje aan te schaffen, want de aftersun is niet los verkrijgbaar. Met het pakket Zwitsal Voor en Na ’t Zonnetje, krijg je een baby zonnebrandcrème en een flesje baby aftersun. Met een aftersun geef je de huid van je baby een overheerlijke verkoeling.

Tips om je baby tegen de zon te beschermen

Naast dat het belangrijk is om je baby in te smeren met een goede baby zonnebrandcrème kan je nog meer doen om hem of haar te beschermen tegen de schadelijke uv-straling. Een volledige bescherming tegen de zon is nooit gegarandeerd namelijk. Wij adviseren ALTIJD om baby’s een hoedje op te doen en een shirt. Als de zon op z’n krachtigst is, zoek dan de schaduw op. Bescherm niet alleen de babyhuid maar ook de ogen. Zet daarom een zonnebril op. Zorg er ook altijd voor dat je baby voldoende drinkt.

Lees ook

Schrijf een reactie