Home Baby Eerste woordjes stimuleren bij je baby

Eerste woordjes stimuleren bij je baby

Geschreven door Kleintjeopkomst.nl
Eerste woordjes stimuleren bij je baby
BabyBaby

Je wilt natuurlijk dat je baby zo lang mogelijk klein blijft maar dat gaat niet lukken. De groei en de ontwikkeling gaan altijd zo snel en voor je het weet worden de eerste woordjes gezegd. Een moment dat je nooit vergeet, zeker niet als je kindje mama of papa als eerste zegt. Om de woordontwikkeling te stimuleren van je baby kun je onderstaande tips toepassen. Hou er rekening mee dat ieder kind zich ontwikkelt op zijn eigen tempo.

Inhoudsopgave

Zoveel mogelijk praten tegen je baby

De eerste tip die ik je wil meegeven en misschien wel direct de belangrijkste is, praat zoveel mogelijk tegen je kindje. Dit is de beste manier om je kindje te leren praten. Praat rustig en zorg dat je de woorden duidelijk zegt. Ook al kan je kindje nog niet terug praten, ga het gesprek met hem of haar aan op het moment dat je iets aan het doen bent. Verder kun je natuurlijk ook voorlezen uit een boek. Probeer om niet heel veel verschillende verhalen tegelijkertijd te vertellen, dit kan je kindje in de war doen brengen. Je kunt dan beter hetzelfde verhaal opnieuw vertellen.

Eerste woordjes stimuleren bij je baby

Alles benoemen

Probeer ook de hele dag door alles te benoemen. Als je baby bijvoorbeeld naar de televisie kijkt, kun je zeggen dat is de televisie. Herhaal het woord zodat het nog duidelijker wordt. Het voorbeeld kun je dus overal toepassen. Buiten, als je een hond ziet lopen, op de tv een personage, en natuurlijk de mama en papa benoemen. Als je hier veel mee bezig bent zal je kindje vrij snel mensen en dingen kunnen herkennen.

Zorg dat je er lol in hebt

Het is belangrijk dat als je je baby woordjes wilt leren dat het voor jou niet voelt als moeten maar dat je het ook zelf leuk blijft vinden. Lees voor uit de leukste boeken, bekijk plaatjes van bijvoorbeeld dieren en speel spelletjes. Je kunt ook lekker erop uit met je kindje en tijdens een mooie wandeling van alles benoemen en erover praten. Hou ook goed in de gaten of je kindje al bewuster wordt en woorden gaat herkennen.

Wees realistisch

Het is belangrijk dat je realistisch bent als het de ontwikkeling van je kindje betreft. Niet ieder kind kan op dezelfde leeftijd dezelfde dingen. Het is ook helemaal niet erg als jouw kindje later is als een andere. Volg de bovenstaande tips en wacht rustig af. Blijf vooral veel oefenen en zorg dat je kindje voldoende liefde krijgt. Als je het gaat forceren heb je zomaar de kans dat je de ontwikkeling tegenhoudt, dat moet worden voorkomen.

Lees ook

Schrijf een reactie