Wanneer je aan het einde van je zwangerschap komt kan alles een beetje hectisch worden. Slechts ongeveer 5% van de baby’s wordt geboren op de exacte uitgerekende valdatum die door de gynaecoloog is opgegeven. Het is dus raadzaam om je voor te bereiden op je bevalling zodra je de 36e week van de zwangerschap ingaat, voor het geval je vóór de uitgerekende datum gaat bevallen.
Een van de meest stressvolle – en meest belangrijke – items op uw takenlijst is het inpakken van de ziekenhuistas of de bevallingstas. Je weet tenslotte nooit wanneer de baby mama en papa wil ontmoeten en een go-bag klaar hebben staan met alles wat je nodig zal hebben kan heel wat stress en tijd besparen.
De meeste ziekenhuizen bieden de meest basale dingen die je nodig hebt om voor jezelf te zorgen tijdens en na de geboorte. Maar laten we eerlijk zijn: je hebt zelf ook bepaalde voorkeuren wanneer het aankomt op shampoo, conditioner – en andere domme dingen zoals moisturiser en deodorant.
Vrouwen die voor de allereerste keer mama worden kunnen het erg moeilijk vinden om zo’n bevallingstas te maken. Daarom hebben wij hieronder alvast enkele dingen op een rijtje gezet die je zeker niet mag vergeten!
1. Belangrijke documenten : Dit zijn de belangrijkste items in de checklist. Enkele van deze documenten ga je namelijk ook bij opname in het ziekenhuis moeten tonen.
- Identiteitskaart (die van u en die van uw partner)
- Ziekteverzekeringskaart indien van toepassing
- Ziekenhuisregistratieformulier – Zelfs als u al bij het ziekenhuis bent geregistreerd, willen ze misschien een kopie van het formulier voor opname.
- Medisch dossier (vraag dit even na bij het ziekenhuis)
Bloedgroepkaart indien je er eentje hebt
2. Toiletartikelen : Het ziekenhuis voorziet enkel in basis toiletartikelen. Dus ik stel voor dat je een flesje van jouw favoriete shampoo, conditioner en douche crème meeneemt. Probeer een douche crème te kiezen waarvan de reuk je blij en opgewekt maakt. Als nieuwe moeder gaan er duizenden hormonen door je lichaam gieren waardoor je erg vaak erg emotioneel kan zijn.
- Douche crème
- Deodorant
- Tandenborstel en tandpasta
- Lippenbalsem & Body Milk – ziekenhuizen zijn namelijk heel erg droog
- Moisturiser
- Extra absorberende maandverband (voor het geval het ziekenhuis dit niet aanbied)
3. Haarverzorging :
- Shampoo
- Conditioner
- Haarelastiekjes
- Borstel of kan
- Haardroger in het geval dit niet aangeboden wordt door het ziekenhuis
4. Kleding :
- Comfortabele maxi shirts
- Minimaal 6 onderbroeken
- 3 voedingsbeha’s
- Voedingspads
- Sokken
- Handdoek (groot en klein)
- Kledij om aan te doen wanneer je thuis komt
- Comfortabele pantoffels
- Zacht voedingskussen
5. Baby Spulletjes : Sommige spullen zoals luiers kunnen door het ziekenhuis voorzien worden
- Minimaal 3 paar babykleertjes
- Luiers
- Sokken
- Een knuffelbeer
- Baby dekens
- Baby handdoek
- Enkele rekwisieten voor de eerste foto’s van de baby indien je graag in het ziekenhuis al enkele foto’s maakt.
6. Elektronische gadgets :
- Smartphone oplader (je koopt best een extra oplader want deze wordt makkelijk thuis vergeten. Toch moet je na de bevalling heel wat vrienden en familie contacteren
- Digitale camera met oplader (voor het geval u foto’s wilt maken
7. Cash en bankkaarten : Heel wat kersverse ouders vergeten cash geld in hun bevallingstas te stoppen. Toch kan cash geld handig zijn om eten of drinken te kopen in de cafetaria van het ziekenhuis.
8. Snacks : Stop enkele van je favoriete snacks in de zak – of dit nu chocolaatjes of drop is. Je gaat jouw favoriete snack niet altijd vinden in het ziekenhuis en dan is het belangrijk dat je die bij hebt.
9. Essentials voor partner :
- Een paar comfortabele kleding
- Ondergoed
- Comfortabele pantoffels
- Dekentje voor wanneer hij of zij in de stoel wil slapen
Wat niet in de bevallingstas te stoppen
1. Sieraden
2. Dure elektronische gadgets zoals laptops en tablets
3. Hopen contant geld
1 comment
[…] is verstandig om een vluchtkoffer te maken. Het kan zijn dat je ineens naar het ziekenhuis moet, het is dan handig als je al een […]