Wat te oogsten in juli: de schatten van uw tuin wachten op u

Image

Juli is een maand vol oogstmogelijkheden in de tuin, met een verscheidenheid aan groenten en fruit die klaar zijn om geplukt te worden. Ontdek wat u tijdens deze hete zomermaanden in uw tuin kunt laten groeien en oogsten.

De maand juli is een rijke tijd om een ​​verscheidenheid aan groenten en fruit te oogsten.

Van heerlijke zomergroenten tot sappig rood fruitjouw moestuin is klaar om jouw tafel te vullen met zomerse kleuren en smaken.

Tomaten

I tomaten zij zijn de echte sterren van de zomer. Wat een genot om ervan te genieten terwijl ze gerijpt zijn in de zon!

Er zijn veel soorten tomaten, maar over het algemeen de kersen zij zijn de eersten die rijpen. Oogst tomaten als ze rood of geel worden (afhankelijk van het type) om de voortdurende fruitproductie te stimuleren.

Om dit proces verder te versnellen, is het nuttig om bladeren van de basis tot het eerste blad boven de trossen te verwijderen.

Geniet van verse of gedroogde tomaten. Als sommige tomaten bijna rijp zijn, doe ze dan samen met een banaan in een papieren zak, zodat ze sneller rijpen.

Komkommers

I komkommers in april gezaaid onder bescherming kan nu geoogst worden. Oogst ze als ze een lengte van 10 tot 20 cm hebben bereikt, waarbij je een deel van de stengel behoudt. Vooral kleinere komkommers zijn heerlijk.

Snijd ze met een scherp mes en eet ze snel op, want ze zijn niet goed houdbaar.

Groene bonen

Verzamel ze regelmatig jong en teder groene bonenpeulen – ze zijn de beste! Dit stimuleert de plant ook om langer te produceren.

CZYTAJ  Gebruik waswater om planten te irrigeren: zo doe je het zonder risico's

Peulen die te groot zijn, kunnen worden geopend om de zaden te verzamelen eetbaar en smakelijk. Sperziebonen zijn zeer goed in te vriezen bij een overschot.

Uien en sjalotten

U kunt beginnen met het oogsten van uien en sjalotten wanneer u ze nodig heeft.

Je kunt er vers van genieten (de groene bladeren zijn eetbaar en bewaar ze 1-2 weken) of droog ze voor een betere houdbaarheid. Vouw de stelen opnieuw om het rijpen en bewaren te vergemakkelijken.

Wanneer de stengels vergeeld zijn, scheurt u de uien en laat u ze drogen in de zon. Bewaren in dozen of bossen, beschermd tegen vorst.

Courgettes en zomerpompoen

Courgettes en pompoenen kunnen heel jong geoogst worden: ze zijn dan mals en zoet.

Als je ze een beetje wilt laten groeien, laat ze dan op hun plaats. Sommige soorten kunnen wel 1 meter lang worden, maar het is raadzaam om ze te oogsten als ze ongeveer 30 cm groot zijn.

Om een ​​consistente productie te behouden, oogst je elke paar dagen courgettes en pompoenen.

Bessen en rode vruchten

Meer, frambozen e oevers: Deze heerlijke rode vruchten zijn bijna klaar en kunnen om de twee dagen geoogst worden.

Beoordeel de rijpheid op basis van hun kleur: rozerood voor frambozen, helderzwart voor bramen, rood of wit (afhankelijk van de variëteit) voor krenten.

Verzamel ze bij voorkeur op droge, zonnige dagen. Voor krenten is het raadzaam om de hele tros te oogsten in plaats van individuele vruchten.

Let op, deze vruchten zijn niet lang houdbaar. Eet ze snel op en vries wat je niet eet meteen in.

  • Home
  • Tuin
  • Wat te oogsten in juli: de schatten van uw tuin wachten op u