Ontdek de struiken die u in uw tuin moet vermijden: wat zijn het en waarom?

Image

Het kweken van struiken in uw tuin kan een lonende bezigheid zijn, maar sommige ervan kunnen problemen veroorzaken en de omgeving beschadigen.

Laten we samen ontdekken welke struiken u het beste kunt vermijden in uw groene ruimte.

Veelgemaakte fouten om te vermijden

Als het om tuinieren gaat, kan het weten welke struiken u moet vermijden u heel wat kopzorgen besparen. Hier is een lijst met struiken die, als ze in de tuin worden geplant, meer problemen dan vreugde kunnen veroorzaken.

Oleander. Deze struik staat bekend om zijn schoonheid, maar is ook extreem giftig. Zelfs een kleine hoeveelheid bladeren kan dodelijk zijn voor huisdieren en kinderen.

Pitosforus. Hoewel deze struik onweerstaanbaar lijkt vanwege zijn glanzende blad, heeft hij de neiging zeer snel te groeien en kan hij de tuin overwoekeren. Bovendien vereist het veel water en constante verzorging.

Buxus. Buxus is zeer geliefd vanwege de vorming van heggen en wordt vaak aangevallen door parasieten zoals de buxusboorder. Dit insect kan de struik in korte tijd volledig vernietigen, waardoor het een riskante keuze is.

liguster. Een andere struik die de neiging heeft invasief te worden, is liguster. Hij groeit uitbundig en kan andere planten in de tuin verstikken. Bovendien zijn de zwarte bessen die het produceert giftig.

Plant te dichtbij: Veel tuinders maken de fout om struiken te dicht bij elkaar te planten. Dit beperkt niet alleen de kweekruimte, maar kan ook de verspreiding van ziekten bevorderen.

Vergeet de grond: Sommige struiken hebben specifieke grond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat u de bodembehoeften kent van de planten die u kiest.

CZYTAJ  Telen op maangrond: Geloof jij in de kracht van de natuur om tuinen groener te maken?

Gebrek aan snoeien: Regelmatig snoeien is essentieel om struiken gezond en aantrekkelijk te houden. Vermijd het verwaarlozen van dit deel van het tuinieren.

Kies alleen voor esthetiek: Het is gemakkelijk om verliefd te worden op een struik vanwege zijn uiterlijk, maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de onderhoudsbehoeften en het gedrag ervan in de loop van de tijd. Een mooie struik kan een nachtmerrie worden als deze niet geschikt is voor uw tuin.

Acer palmatum (Japanse esdoorn)

Een van de veelgemaakte fouten Wat tuinders kunnen doen, is struiken selecteren die niet geschikt zijn voor hun omgeving.

Dit kan leiden tot zieke planten, plaagproblemen en zelfs de dood van de struik. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten die u moet vermijden.

Esdoorn handvormigOok gekend als Japanse esdoorn, is een struik die dankzij zijn exotische schoonheid veel tuinliefhebbers aantrekt. Het kan echter nogal wat problemen veroorzaken.

  • Koudegevoeligheid: Japanse esdoorn is erg gevoelig voor lage temperaturen. Als je in een gebied met strenge winters woont, overleeft deze plant mogelijk niet.
  • Constante behoefte aan vocht: Deze struik heeft constante watergift en goed doorlatende grond nodig. Een moeilijk evenwicht om te behouden, vooral in de zomer.
  • Gevoeligheid voor parasieten: Bladluizen, mijten en andere plagen zijn bij de Japanse esdoorn niet ongebruikelijk, waardoor het onderhoud behoorlijk ingewikkeld is.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer resistente en gemakkelijk te beheren struiken, is het raadzaam om alternatieven zoals te verkennen Pyracantha of de Berberisdie ook een grotere weerstand bieden tegen ziekten en parasieten.

CZYTAJ  Verdubbel uw tomatenopbrengst met dit geweldige natuurlijke ingrediënt

Cytisus scoparius (Gemeenschappelijke bezem)

In de wereld van tuinieren zijn er enkele veelvoorkomende fouten die veel tuiniers maken, zoals kiezen struiken wat een echte nachtmerrie in de tuin zou kunnen worden. Hier zijn enkele voorbeelden van planten die u koste wat het kost moet vermijden en handige tips om uw groene ruimte probleemloos te houden.

De Gemeenschappelijke bezem, wetenschappelijk bekend als Cytisus scoparius, lijkt misschien een charmante toevoeging aan uw tuin dankzij de levendige gele bloemen. Deze plant hoort echter op de lijst van te vermijden struiken.

Enkele redenen waarom het beter is om weg te blijven van de gewone bezem:

  • Invasiviteit: Deze plant heeft de neiging zich snel te verspreiden, waardoor andere planten worden verstikt en het evenwicht in de tuin wordt verstoord.
  • Allergeniciteit: Het stuifmeelstof dat door de Brem wordt geproduceerd, kan bij veel mensen allergieën veroorzaken, waardoor het oncomfortabel wordt om van uw tuin te genieten.
  • Moeilijkheden bij het verwijderen: Als de brem eenmaal is gevestigd, kan deze uiterst moeilijk te verwijderen zijn, wat aanzienlijke fysieke inspanning en soms het gebruik van herbiciden vereist.

Als u op zoek bent naar een minder problematisch alternatief, overweeg dan om inheemse struiken te gebruiken die voor schoonheid kunnen zorgen zonder schade aan uw tuin te veroorzaken.

  • Home
  • Tuin
  • Ontdek de struiken die u in uw tuin moet vermijden: wat zijn het en waarom?