Laatste oproep voor uw zomertuin! Wat kun je nog planten in juli

Image

Juli is een ideale maand voor het kweken van een verscheidenheid aan fruit, bloemen en zomergroenten. Ondanks het vergevorderde seizoen zijn er nog veel mogelijkheden voor wie een eigen moestuin of moestuin wil aanleggen en onderhouden.

Laten we samen kijken welke planten er gezaaid en gekweekt kunnen worden tijdens deze warme zomermaanden.

Zomerfruit

Met de komst van juli denken velen misschien dat het te laat is om nieuw fruit te planten of te laten groeien.

In feite zijn er verschillende soorten fruit die nog geplant kunnen worden en die een goede oogst in de late zomer of vroege herfst.

 • Meloenen: Meloenen, inclusief meloenen en watermeloenen, hebben voldoende zonlicht en warme grond nodig om te gedijen. Door zaden in juli te planten, kunt u van de late zomer tot de vroege herfst een overvloedige oogst verkrijgen.
 • Watermeloenen: Net als meloenen kunnen watermeloenen ook midden in de zomer worden geplant. Zorg ervoor dat u ze voldoende ruimte en water geeft en binnen enkele weken zult u genieten van sappig fruit.

Zomerbloemen

Het zaaien van bloemen in juli kan een vleugje kleur aan uw tuin toevoegen totdat de herfst aanbreekt. Hier zijn enkele variëteiten om te overwegen:

 • Leons mond: Deze bloemen kunnen in juli worden geplant voor prachtige bloemen van de late zomer tot de herfst. Ze geven de voorkeur aan een plek met schaduw in de middag om intense hitte te vermijden.
 • Zinnie: Zinnia’s bloeien snel in de hitte van de zomer en kunnen in juli direct in de grond worden gezaaid. Ze houden van de volle zon en hebben tijdens droge periodes regelmatig water nodig.
 • Zonnebloemen: Deze bloemen groeien snel in de hitte van de zomer en produceren grote, vrolijke bloemen van de late zomer tot de herfst. Zaai de zaden direct op een zonnige, goed doorlatende plek.
CZYTAJ  Ontdek de geheimen om uw klimhortensia's weelderig te laten groeien

Zomerse groenten

Zelfs sommige zomergroenten kunnen in juli nog gezaaid en opgekweekt worden. Deze planten kunnen een overvloedige oogst opleveren voordat de herfstkou aanbreekt.

 • Bieten: Door bieten in juli te zaaien, kunt u vroeg beginnen met het herfstgroeiseizoen. De zaden kunnen direct in de grond worden geplant en vereisen constante watergift.
 • Groene bonen: Zowel dwerg- als klimbonen kunnen in juli worden geplant om het oogstseizoen te verlengen. Voor het beklimmen van sperziebonen zijn steunen nodig, zoals hekjes.
 • Pompoen en Courgettes: Als pompoenen en courgettes direct in de grond worden geplant, groeien ze snel en beginnen ze binnen ongeveer 50 tot 60 dagen mals fruit te produceren.

Kruiden

Kruiden kunnen in juli worden gezaaid voor een oogst die tot laat in de herfst zal duren. De volgende kruiden zijn bijzonder geschikt voor zomerbeplanting:

 • Dille: Dille is een geweldige plant om als gezelschapsplant te gebruiken, omdat hij ongedierte in de tuin kan helpen afweren.

Traditionele bloemen

Naast nieuwe zaailingen zijn er enkele traditionele bloemen die uw groene ruimte nieuw leven kunnen inblazen, zelfs als ze in juli worden geplant. Hier zijn enkele ideale opties:

 • Calendula: Goudsbloem bloeit vanaf de late zomermaanden tot de eerste koude wintermaanden als ze in juli direct in de tuin wordt gezaaid.
 • Kosmos: Cosmos vormt een fantastische aanvulling op sierranden en bloembedden en produceert delicate madeliefachtige bloemen. Ze verdragen de zomerhitte goed en trekken bestuivers aan.

Experimenteren met deze zomerplanten kan zeer de moeite waard zijn. Door deze tips op te volgen, blijft uw tuin kleurrijk en productief tot aan de eerste koude herfsttemperaturen!

 • Home
 • Tuin
 • Laatste oproep voor uw zomertuin! Wat kun je nog planten in juli