Houd katten uit de buurt van uw tuin met deze effectieve technieken en tips

Image

Wilt u katten uit uw tuin houden? Hier zijn enkele praktische tips om katachtigen uit de buurt van groene ruimtes te houden.

Ineffectieve methoden om te vermijden

Veel tips die op internet beschikbaar zijn om katten uit de tuin te houden, blijken niet effectief.

Het gebruik van bijvoorbeeld kunststof vorkenScherpe stokjes of houten eetstokjes zijn gebruikelijk, maar het werkt niet. Deze voorwerpen kunnen gemakkelijk door katten worden verplaatst, waardoor ze nutteloos zijn als afschrikmiddel.

Andere kattenafstotende planten zoals Coleus canina (bekend als “Scaredy Cat Plant”) werken niet zoals beloofd; ze kunnen zelfs zeer onaangenaam ruiken voor mensen en honden aantrekken.

Ten slotte is het gebruik van op de grond verspreide eierschalen niet effectief. De schelpen brokkelen gemakkelijk af onder het gewicht van katten, dus vormen ze geen echt obstakel voor hen.

Methoden die op de korte termijn werken

Verspreiden kruiden O Chili op de grond kan het tijdelijk werken. Geuren vervagen echter snel en deze methoden vereisen frequente herhalingen om effectief te zijn.

Het gebruik van matten met spikes of mulchen met scherpe materialen zoals dennenappels en schors kan katten op korte termijn afschrikken.

Deze methoden vereisen echter constant onderhoud en kunnen zelfs voor tuiniers lastig zijn.

Langetermijnoplossingen

Overweeg het gebruik van oplossingen die langer meegaan geactiveerde sproeiers van beweging.

Deze apparaten laten een stroom water vrij wanneer ze beweging detecteren, waardoor katten effectief op afstand worden gehouden zonder schade aan hen of planten te veroorzaken.

Een andere effectieve strategie is het creëren van een fysieke barriere. Gebruik rollen prikkeldraad of ‘rolbeugels’ over tuinhekken om te voorkomen dat katten klimmen en/of hogere, minder toegankelijke hekken bouwen.

CZYTAJ  Gebruik waswater om planten te irrigeren: zo doe je het zonder risico's

Specifieke behuizingen voor kweekbedden

Als katten de tuin blijven betreden, overweeg dan om de kweekbedden individueel af te schermen. Bouw hekken met houten palen en kippengaas rond bloembedden of maak gigantische kappen van PVC en kippengaas om planten te beschermen.

Barrières op de grond

Een andere oplossing is gebruiken kippennetten of plastic roosters op de grond om te voorkomen dat katten gaan graven.

Zet deze netten vast met stokken van landschapsweefsel, zodat planten door het gaas heen kunnen groeien en het voor katten lastig wordt om er doorheen te gaan.

Het betrekken van huisdieren

Als alle andere oplossingen mislukken, kunt u overwegen huisdieren zoals honden te adopteren, wat katten er effectief van kan weerhouden uw tuin te bezoeken.

  • Home
  • Tuin
  • Houd katten uit de buurt van uw tuin met deze effectieve technieken en tips