Hoe kalkvlekken uit het toilet verwijderen? 5 oma’s middeltjes die echt werken

Image

Als u zich ooit heeft afgevraagd hoe u de onderkant van het toilet effectief witter kunt maken, bent u hier op de juiste plek. In dit artikel zal ik 5 waardevolle oma-trucs onthullen die je zullen helpen geweldige resultaten te bereiken.

Ontdek wat u moet doen om uw toilet onberispelijk en glanzend als nieuw te maken!

De kracht van witte azijn om de bodem van het toilet schoon te maken

Als oma’s één ding weten te doen, is het alternatieve toepassingen vinden voor gewone keukenartikelen. En dewitte azijn is geen uitzondering!

Dankzij de ontkalkende, desinfecterende en geurverdrijvende eigenschappen is witte azijn een echte bondgenoot om de bodem van uw toilet witter te maken.

  • Gebruik van zuivere witte azijn: Giet de witte azijn rechtstreeks op de bodem van het toilet en concentreer u op de vuilste plekken. Laat het minimaal 30 minuten intrekken, scrub dan met een borstel en spoel door. Het verwarmen van de azijn vóór gebruik kan de effectiviteit ervan vergroten.
  • Azijn en zuiveringszoutpasta: Meng een deel witte azijn met twee delen baking soda tot je een gladde pasta krijgt. Deze pasta op vlekken en kalkaanslag aanbrengen, 15-30 minuten laten inwerken, met een borstel schrobben en naspoelen met water.

Citroen: de citrusvrucht van wonderen

Een andere onfeilbare grootmoeders remedie is de citroen.

Deze citrusvrucht is dankzij zijn zuurgraad bijzonder effectief voor het oplossen van kalkaanslag en het verwijderen van vlekken.

  • Toiletbril met halve citroen: Snijd een citroen doormidden en wrijf het vruchtvlees over vuile plekken en kalkaanslag. Laat het 15-30 minuten inwerken, reinig vervolgens met een borstel en spoel af met water.
  • Citroensap: Pers het sap uit een citroen en giet het in een spuitfles. Voeg een beetje water toe, spuit deze oplossing op de bodem van het toilet, laat het minimaal 30 minuten staan, maak het vervolgens schoon en spoel het af met water.
CZYTAJ  Hoe te slapen met het raam open zonder insecten uit te nodigen

Baksoda: een alleskunner voor de badkamer

Il natriumbicarbonaat het is een veelzijdig, ecologisch en economisch product dat gebruikt kan worden voor het reinigen en ontgeuren van vele oppervlakken, waaronder de bodem van het toilet.

De schurende eigenschappen en het vermogen om geurtjes te neutraliseren maken het tot een goede bondgenoot voor huishoudelijk schoonmaakwerk.

Alleen zuiveringszout gebruiken: Strooi rijkelijk bicarbonaat op de bodem van het toilet, waarbij u vooral aandacht besteedt aan de vuilste plekken en kalkaanslag.

Laat het ongeveer 30 minuten intrekken, scrub dan met een borstel en spoel door.

Frisdrankkristallen voor hardnekkige vlekken

I soda kristallenook wel bekend als natriumcarbonaat, is een natuurlijk, economisch en biologisch afbreekbaar product met meerdere eigenschappen voor het schoonmaken van het huis.

Ze zijn bijzonder effectief in het oplossen van vet, vlekken en kalkaanslag en kunnen worden gebruikt om de bodem van het toilet witter te maken.

  • Verdunning van sodakristallen in water: Los 2-3 eetlepels sodakristallen op in 1 liter heet water en giet deze oplossing vervolgens op de bodem van het toilet. Minimaal 1 uur laten inwerken, of een hele nacht bij hardnekkigere vlekken, daarna uitwrijven en afspoelen met water.

Citroenzuur voor een glanzend toilet

eindelijk, decitroenzuur het is een krachtige natuurlijke en biologisch afbreekbare ontkalker die veel gebruikt wordt in ecologische schoonmaakmiddelen.

Het is bijzonder effectief voor het snel oplossen van kalkaanslag en het herstellen van de glans van matte oppervlakken, inclusief de bodem van het toilet.

  • Verdunning van citroenzuur in water: Giet 2-3 eetlepels citroenzuur in een kom en voeg geleidelijk heet water toe tot je een homogene oplossing verkrijgt. Giet het mengsel op de bodem van het toilet, waarbij u zich concentreert op de vuilste plekken en kalkaanslag. Laat het 30 minuten tot 1 uur inwerken, daarna schrobben en afspoelen met water.

  • Home
  • Huis
  • Hoe kalkvlekken uit het toilet verwijderen? 5 oma’s middeltjes die echt werken