Gebruik waswater om planten te irrigeren: zo doe je het zonder risico’s

Image

Tegenwoordig is de kwestie van duurzaam beheer van watervoorraden wordt steeds belangrijker, vooral in de landbouwsector.

Een vaak over het hoofd gezien aspect is het gebruik vanwaswater o ik’zeep water voor het bewateren van planten, een uitstekende oplossing om water te verminderen waterverspilling en promoot meer praktijken milieuvriendelijk.

In deze context onderzoeken we hoe we deze middelen het beste kunnen inzetten om te bevorderen groei en de gezondheid van plantenmet respect voor het milieu.

Hoe u waswater of zeepwater gebruikt om planten water te gevenJe bezoekt ze vaak Droogte en de waterbeperkingen maken het essentieel om duurzame manieren te vinden om water te besparen. Veel mensen hebben er een gewoonte van gemaakt hergebruik water uit de afwas of wasgoed om hun planten water te geven.

Deze praktijk levert echter enkele problemen op waarmee rekening moet worden gehouden. Laten we deze vraag verder onderzoeken.

Je bezoekt ze vaak Droogte en de waterbeperkingen maken het essentieel om duurzame manieren te vinden om water te besparen. Veel mensen hebben er een gewoonte van gemaakt hergebruik water uit de afwas of wasgoed om hun planten water te geven.

Deze praktijk levert echter enkele problemen op waarmee rekening moet worden gehouden. Laten we deze vraag verder onderzoeken.

De problemen van onbehandeld waswater

De grijs waterzoals water uit de afwas of wasgoed, kan verschillende stoffen bevatten chemische producten komen wasmiddelen e oppervlakteactieve stoffen. Deze verbindingen kunnen schadelijk zijn voor planten en het milieu.

  • Chemische resten: I wasmiddelen en zepen kan zich in de bodem ophopen en de bodem beschadigen wortels en het voorkomen van een gezonde Plantengroei.  • Wijziging van de pH van de bodem: Langdurig gebruik van zeep water kan veranderen pH van de bodemwaardoor het voor sommige planten te basisch of te zuur wordt.  • Impact op micro-organismen: Chemicaliën in waswater kunnen dodelijk zijn i nuttige micro-organismen in de bodemessentieel voor de gezondheid van planten.

Welk water hergebruiken in de tuin?

Er zijn er echter enkele grijs water wat kan zijn hergebruikt in de tuin zonder schade aan te richten.

Bijvoorbeeld degroente waswater en wat fruit of deplantaardig kookwater (ongezouten) ze kunnen volkomen veilig zijn voor het bewateren van planten, zodra ze volledig zijn afgekoeld.

Methoden om water veilig te maken

Als u gebruik wilt maken van dewas- of zeepwater Om de tuin water te geven, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u moet volgen:

  • Verzamel geen water: Gebruik de grijs water zo snel mogelijk om de verspreiding van te voorkomen bacteriën schadelijk.  • Gebruik biologisch afbreekbare producten: Kiezen wasmiddelen en producten voor persoonlijke hygiëne met biologisch afbreekbare ingrediënten en vrij van schadelijke componenten.  • Controleer de etiketten: Koop alleen producten gecertificeerde biologische lees ze aandachtig etiketten.

Fytopurificatie: een ecologische oplossing

Een interessant alternatief wordt vertegenwoordigd door fytoepurazioneeen waterbehandelingssysteem door plant.

Deze milieuvriendelijke techniek maakt gebruik van twee kuipen gevuld met grind en waterplanten om de te filteren grijs water. Plantenwortels gastheer aerobe bacteriën die het water zuiveren.

De kosten voor het installeren van een systeem fytoepurazione varieert tussen 8.000 en 10.000 euro, inclusief montage. Ook al is het een aanzienlijke initiële investeringdeze oplossing is duurzaam e zuinig langetermijn.

Het is belangrijk dat de installatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde professional naleving ervan te garanderen huidige regelgeving.

Kortom, terwijl dedirect gebruik van zeepsop of wassen de planten water geven wordt niet aanbevolen, er zijn veilige en duurzame methoden waarmee u dit wel kunt doen Bespaar water zonder afbreuk te doen aan de gezondheid van planten en milieu.

CZYTAJ  Van groen naar rood: feilloze trucs voor het rijpen van tomaten.

  • Home
  • Tuin
  • Gebruik waswater om planten te irrigeren: zo doe je het zonder risico’s