Bestrijd slakken met deze 6 natuurlijke manieren om uw tuin tegen ongedierte te beschermen

Image

Als u een tuinliefhebber bent, weet u hoe frustrerend het is om te maken te krijgen met slakkenplagen in uw kostbare groene ruimte.

Er zijn echter verschillende natuurlijke manieren om uw planten hiertegen te beschermen vervelende parasieten zonder toevlucht te nemen tot schadelijke chemische oplossingen.

Laten we samen zes effectieve strategieën ontdekken om slakken weg te houden en de schoonheid van uw tuin te garanderen.

Gebruik koffiedik

Koffiedik is niet alleen geweldig voor compostering, het is ook aangetoond dat het effectief is in het weghouden van slakken.

Strooi een dun laagje koffiedik rond de meest kwetsbare planten. Slakken houden niet van schurende texturen en koffie in grote hoeveelheden kan zelfs dodelijk voor hen zijn.

Bovendien kan koffiedik de bodem ook verrijken met voedingsstoffen.

Zet biervallen

Biervallen zijn een natuurlijke en effectieve methode om slakken te elimineren. Toepassingen echt bierdat een hoog gistgehalte heeft, om parasieten aan te trekken.

Giet het bier in een oude container en begraaf het in de grond met de rand iets boven het maaiveld. Op deze manier worden de slakken aangetrokken en verdrinken ze in het bier.

Gebruik nuttige nematoden

Nematoden zijn microscopisch kleine organismen die kunnen helpen bij het bestrijden van een verscheidenheid aan plagen, waaronder slakken. U kunt een biologische bestrijding kopen, Nemaslug genaamd, die nematoden bevat die specifiek zijn voor slakken.

Meng het product met water en breng het aan op de grond. De nematoden dringen het lichaam van de slakken binnen en elimineren ze effectief.

Omring de planten met koperen ringen

Een andere naturalistische methode bestaat uit het gebruik van koperen banden of linten, gemakkelijk verkrijgbaar op Amazon.

CZYTAJ  Hoe u zich kunt ontdoen van misselijkmakende meeldauw veroorzaakt door hondenbraaksel in uw tuin

Bevestig koperen linten rond de randen van uw plantenpotten of plaats koperen ringen in de grond rond de planten.

Er wordt gedacht dat koper je creëert een barrière die slakken niet willen overschrijdenhoewel de effectiviteit van deze methode nog steeds ter discussie staat.

Verzamel slakken met de hand

Voor degenen die niet bang zijn voor handenarbeid, is het met de hand verzamelen van slakken een geldige optie. Doe dit ’s avonds als de slakken het meest actief zijn, vooral na regen.

Gebruik een zaklamp om ze te lokaliseren en vang ze op in een emmer. Dat kan dan verplaats ze naar een deel van de tuin met minder kwetsbare planten.

Stimuleer de aanwezigheid van vogels

Veel soorten vogels, maar ook kleine dieren zoals kikkers, padden en egels, zijn natuurlijke vijanden van slakken.

Om deze dieren naar uw tuin te lokken, kunt u overwegen een gunstige omgeving te creëren met voorzieningen zoals vijvers, insectenhotels en vogelbaden. Deze kleine roofdieren helpen de slakkenpopulatie onder controle te houden.

  • Home
  • Tuin
  • Bestrijd slakken met deze 6 natuurlijke manieren om uw tuin tegen ongedierte te beschermen