Alles over Hygge: de geheimen van de Deense en Noorse levensstijl

Image

Je onderdompelen in de Hygge-filosofie betekent het ontdekken van een wereld van comfort, warmte en welzijn.

Deze levensstijl, afkomstig uit Denemarken en Noorwegen, belichaamt de kunst van het waarderen van kleine alledaagse geneugten en het creëren van gastvrije, ontspannende omgevingen.

Laten we samen de geheimen ontdekken van deze filosofie die het welzijn van de ziel en het lichaam bevordert.

Wat is hygge?

Stel je een koude winterdag voor, zittend in een fauteuil naast de brandende open haard, met een wollen deken en een kop hete thee. Dit beeld belichaamt perfect het concept van Hygge.

De term Hygge, afkomstig uit Noorwegen en later overgenomen door de Denen, beschrijft een gevoel van welzijn, comfort en warmte.

De oorsprong van het Hygge-concept

Het woord Hygge het verscheen in de 19e eeuw in de Noorse taal, maar werd algemeen aanvaard door de Denen, die het omzetten in een levensfilosofie.

Dit concept gaat verder dan een eenvoudige interieurdecoratie en omvat ook een benadering van het leven die het emotionele welzijn, de kleine dagelijkse geneugten en de tijd doorgebracht met dierbaren bevordert.

In Colori del Design Hygge

Om een ​​hygge-sfeer te creëren, spelen kleuren een fundamentele rol. Het gebruik van heeft de voorkeur neutrale en natuurlijke kleuren zoals wit, grijs, taupe en groen.

Pasteltinten en mosterdgeeltinten kunnen ook worden gebruikt om kleuraccenten toe te voegen zonder de algehele harmonie te verstoren.

Materialen en stoffen

De materialen die worden gebruikt bij hygge-ontwerp zijn typisch bruut en massief. Hout, zowel voor vloeren als meubels, is een veel voorkomende keuze.

CZYTAJ  Creëer een elegante eetruimte buiten: transformeer uw tuintafel

Ook steen en beschilderd gips kunnen bijdragen aan het creëren van de gewenste sfeer. Wat stoffen betreft zijn wol, nepbont en keramiek populaire materialen.

Essentieel meubilair

Bij hygge-design moeten meubels functioneel en functioneel zijn essentieel. De vormen zijn vaak rechthoekig of vierkant, maar er is geen tekort aan stukken met afgeronde hoeken die een vleugje zachtheid toevoegen.

Houten meubels, zoals boekenkasten en dressoirs, komen veel voor, terwijl stoffen worden gebruikt voor zitplaatsen.

Accessoires voor een hyggestijl

Om uw huis echt hygge te maken, gebruikt u de decoratieve accessoires ze zijn onmisbaar. Hier zijn enkele must-haves:

  • Grofgebreide wollen dekens
  • Overvloedige kussens voor ondersteuning
  • Langpolige tapijten
  • Schilderijen of lijsten met natuurlijke landschappen

Licht en sfeer

De Luc speelt een cruciale rol bij het creëren van de perfecte omgeving. Haal het meeste uit natuurlijk licht met grote ramen of binnenglas.

Wat kunstverlichting betreft, geeft u de voorkeur aan zacht licht, zoals kaarsen, lichtslingers en tafellampen, om een ​​ontspannen sfeer te creëren.

  • Home
  • Decoratie
  • Alles over Hygge: de geheimen van de Deense en Noorse levensstijl